15.10.2009 18:25

Тодор Батков купил от арестувания инспектор скандални земи

Видян 3102 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестуваният за подкуп експерт по труда Евгени Блажев е продал на футболния бос Тодор Батков земя на полуостров Кафка в квартал Крайморие. Същата се оказа част от дълга съдебна битка и грандиозен международен скандал, съобщава сайтът topnovini.com. Блажев е придобил 39 дка земя на името на съпругата му Лейла Блажева чрез схеми от сделки на два етапа. Някогашните „сметище, дерета и оврази” в Монтанско, през 2000 г. стават част от проекта за баровски комплекс на синия футболен президент Тодор Батков, собственик на БВК Инвестмънт ООД. Столичният адвокат купува парцела за 2,2 млн. лева, при положение, че Блажеви са броили за него по 86 стотинки на кв.м. Но се налага вторият от двамата да заведе дело срещу трима души с нотариални актове за парцела, което се превръща в съдебна сага срещу истинските собственици.


Вземаме разстоянието до Бургас по море за 3 минути, така още по времето на екскмета Йоан Костадинов, Тодор Батков определи мегапроекта си за 300 милиона, който бе наречен на името на залива Форос. В обещания супер град на бъдещето ще могат да живеят над 20 000 души, ще има модерни молове, туристическа част и всичко това върху площ от 700 дка на полуостров Кафка.


Проектът за луксозния комплекс на Крайморие предвижда собствена морска гара, фериботно и яхтено пристанище и петзвезден хотел.


Истинските собственици на тези земи обаче - няколко шведски граждани от български произход са измамени. Наследниците на имот от 300 декара край морето не получили нито педя от земята си. Вместо да бъдат обезщетени, безценният им имот е разпродаден на парче.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион