Димитър Кангалджиев е експерт по темата трафик на нелегални мигранти, наркоразпространение, очаквам да бъде експерт по темата - борба с купения вот.

Свързани новини

11.04.2024 09:50

Новият главен секретар на МВР е експерт по контрабанда: Демерджиев

Видян 645 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Димитър Кангалджиев е експерт по темата трафик на нелегални мигранти, наркоразпространение, очаквам да бъде експерт по темата - борба с купения вот". Това заяви пред БНТ Иван Демерджиев, бивш служебен министър на вътрешните работи.

Вчера Димитър Кангалджиев зае временно поста на главен секретар на МВР, след като досегашният Живко Коцев бе освободен след шумен скандал, последвал акция по разкриване на контрабанда в митниците. "Живеем в ерата на временно изпълняващи функции. Такъв е главният прокурор, който щеше да бъде за малко, очевидно не така. Сега имаме вр. изп. ф. главен секретар. Г-н Кангалджиев отдавна в качеството си на зам.-главен секретар изпълнява функциите на главен секретар. Не ми е известно това да е довело до някакво благоприятно развитие в МВР", заяви Демерджиев.

Той обясни че през ноември 2022 г. е сезиран от депутати от ГЕРБ за това, че зам.- директор на главна дирекция в МВР е свързан със закрила на канали за трафик на мигранти. "Сезираха ме депутати от ГЕРБ, г-н Терзийски и г-н Младенов визирам. Извърших съответните проверки и разбрах за кого става дума. Интересно как г-н Терзийски много остро тогава ми каза, че това е нетърпимо, а сега търпи това положение и дори търпи този човек да се издигне в йерархията на системата", посочи Демерджиев.

Той обясни, че е предприел действия да занимае дирекцията "Вътрешна сигурност", назначил е и проверка, резултатите от която обаче не може да разкрие заради служебната тайна. "Но в хода на съдебния процес ще се разкрият интересни неща", намекна той.

Според думите му прокуратурата разследва едни медийни публикации, но не и други. "Изтекоха снимки, които трябва да са следствена тайна, ако са заснети от телефоните на лица, спрямо които се извършвани процесуално-следствени действия. Изтече копие от протокол за разпит на защитен свидетел, което е абсурдно. Защо не изтече копие от протокола за разпит на Калин Стоянов, твърди се е проведен и такъв във връзка с митниците", попита Демерджиев, визирайки снимките на Живко Коцев със сочените за контрабандисти Марин и Стефан Димитрови.

"Когато питате за Паскал (сочен за покровител на контрабандния канал - бел. ред.), двама служители на Капитан Андреево, в Кулата, за които имаше данни, но нямаше доказателства, че са замесени в контрабанда, аз ги бях преместил на северната граница и много внимателно ги следях и проверявах. Едно от първите неща, които Калин Стоянов извърши като встъпи в длъжност, е да ги върне на същите места. Искам да попитам Калин Стоянов, пак във връзка с въпросния Паскал, дали му е известен един служител с прозвището Миро Тигъра, който е на висока позиция в СДВР, кой го назначи този човек. Известно ли му е дали този човек поддържа тесни взаимоотношения с хора, близки до въпросния Паскал", попита още Демерджиев.

"Това, което се случва назад, аз много упорито казвах какво се случва в МВР и до какво ще доведе. Вече ставаме свидетели на резултатите. Алармирах за разрива между главния секретар и вътрешния министър, за това, че той е изолиран практически от работата в МВР, алармирах за това, че политическото ръководство е иззело функциите на професионалното ръководство.

Често говорихме и по темата как истерично Калин Стоянов искаше да бъде отстранен предишния главен секретар Петър Тодоров, как той твърдеше, че има доверие на Живко Коцев, че иска да работи с него, че той е негов избор. Сега изведнъж се оказа, че човекът, който е подходящ за този пост, че човекът, с който иска да работи, се оказва абсолютно неприемлив, нещо повече - е замесен във водено разследване", каза Демерджиев.

"Разривът в МВР се дължи на това, на което се дължи и разривът в сглобката. Има различни лобита, всяко от тях издига определени хора и за тях не е важно как действа този човек принципно, а дали е техен човек. Оттам започват и конфликтите и те водят до конкретните резултати. Интересно е, че г-н Денков твърди, че критерий за това дали ще се справи или не служебният кабинет е начинът, по който ще проведе изборите.

Ако подходим по този начин, трябва да кажем, че кабинетът на г-н Денков не се справи с изборите, защото нито Калин Стоянов успя да запази вота от различните въздействия - купен вот, корпоративен вот всичко останало, нито пък министърът на електронното управление успя да обезпечи машинния вот", смята Демерджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец