Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР.

Свързани новини

10.04.2024 14:00

Димитър Кангалджиев поема временно поста главен секретар на МВР

Видян 715 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста главен комисар Живко Коцев. Кангалджиев ще изъпълнява длъжността до назначаването на титуляр.

Главен комисар Димитър Кангалджиев е роден на 15 март 1982 г. Той има магистърска степен по специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, и бакалавърска - по специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР. Владее английски и руски език, показва информация в сайта на МВР.

През 2005 г. Кангалджиев започва работа в системата на МВР, като заема длъжността "разузнавач" първо в отдел „Криминална полиция“ при СДВР, а по-късно - в отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП. В периода 2010 - 2015 г. е началник на група „Криминална полиция“ при РУП - Костинброд, след което до 2016 г. - началник на РУ - Ботевград. От 2016 до 2019 г. заема поста началник на сектор в отдел „Криминална полиция“ в ГДНП. От 2019 г. поема поста началник на сектор в отдел „Специални операции“ в ГДБОП, а от 30 май 2021 г. до 27 септември 2023 г. е заместник-директор на главната дирекция. Преминал е допълнителни курсове и специализирани обучения. Награждаван многократно за постигнати високи резултати в служебната дейност.

Със заповед на министъра на вътрешните работи, от 28 септември 2023 г. временно е преназначен на длъжност заместник главен секретар на МВР, а със заповед от 30 ноември същата година е титуляр на позицията.

С решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г. днес президентът Румен Радев издаде указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни

Не е от съвсем лесните дни

Не е от съвсем лесните дни, все пак вторник е рязък по