Хилари Клинтън

Свързани новини

09.02.2024 17:32

Клинтън атакува Карлсън заради интервюто с Путин

Видян 769 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се нахвърли върху журналиста Тъкър Карлсън за това, че е отишъл в Русия, за да интервюира президента Владимир Путин. Тя предупреди, че в САЩ има "пета колона", която вероятно изпълнява поръчките на Москва.

Карлсон, бивш водещ на Fox News, е известен с противоположната си позиция по отношение на противопоставянето на САЩ с Русия и войната в Украйна. Той беше първият американски журналист, който получи интервю от Путин след разгарянето на военните действия през февруари 2022 г.

"Той е това, което се нарича полезен идиот", заяви Клинтън пред водещия на MSNBC Алекс Вагнер в интервю, излъчено в сряда, визирайки Карлсън. Тя заяви, че руските медии му се подиграват и го сравняват с кученце.

"Няма да се учудя, ако той се появи с договор с руска медия, защото е полезен идиот. Той казва неща, които не са верни. Той папагалства стадото лъжи на Владимир Путин за Украйна", продължи тя.


Клинтън нарече посещението на Карлсон признак на недоверие, което някои хора в САЩ изпитват към позициите на Вашингтон, които тя нарече "истина".

"Защо някои републиканци се хвърлят в борбата? Защо други американци по същество вярват на Путин? Защо [Доналд] Тръмп вярва повече на Путин, отколкото на нашите 11 разузнавателни агенции?" - попита тя.

Последната забележка изглежда е препратка към меморандума, който беше публикуван от разузнавателната общност на САЩ през октомври 2016 г. и в който Москва беше обвинена, че е откраднала имейли на Демократическата партия и ги е пуснала в публичното пространство, за да повлияе на предстоящите избори. Клинтън го повдигна по време на президентските дебати със скептичния Тръмп, заявявайки, че "всички 17 разузнавателни агенции... са стигнали до заключението, че тези шпионски атаки, тези кибератаки, идват от най-високите нива на Кремъл".

Оценката беше оповестена от Министерството на вътрешната сигурност и директора на Националното разузнаване, но всъщност беше направена от ЦРУ, ФБР и АНС. Не стана веднага ясно защо Клинтън споменава в интервюто си 11 агенции, а не 17.

Клинтън обвини руската намеса за поражението си на изборите през 2016 г. Разказът беше подкрепен от голяма част от американските медии, които внушаваха, че Тръмп е бил благосклонен към Русия.


Пред MSNBC Клинтън твърди, че "в САЩ има копнеж по лидери, които могат да убиват и вкарват в затвора опонентите си, да унищожават пресата и да водят безнаказан живот, необвързан с никакви закони".

"Смятам, че това е абсолютно ужасяващо", добави тя.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към