Подареното оръжие за Украйна скара парламентарните групи на "Възраждане" и БСП.

Свързани новини

23.12.2022 11:29

На 10 ноември за пореден път БСП отказа да се сезира КС за решението на НС за оръжията: Костадинов

Видян 1342 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подареното оръжие за Украйна скара парламентарните групи на "Възраждане" и БСП.

Костадин Костадинов призова социалистите да дадат 21 подписа под искането на "Възраждане" до Конституционния съд за отмяна на решението на парламента, въпреки че то вече е обнародвано от президента в Държавен вестник, предаде БНР.

По думите на Костадинов страната ни е дала близо 700 милиона лева на Украйна под формата на оръжие и помощи за бежанци. Костадинов призова БСП:

"Ако те не дойдат ...просто лъжат. Извинявайте, аз питам, къде е искането на БСП.  Защо няма искане на БСП. Ето го искането на Възраждане. Пак повтарям - от 10 ноември, а днеска сме 23 декември. На 10 ноември, ще го кажа, за пореден път БСП отказа тогава да се сезира КС за решението на парламента по отношение на оръжията, т.е. те тогава мислеха, че трябва да се дават оръжия за Украйна. Сега съответно са променили мнението си. Радвам се за това, че са го променили, почват да мислят като нас. И ние им даваме възможността да дойдат и да се подпишат".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска от президента Румен Радев да обясни решението си да издаде указ за оръжието. Още днес ще сезират омбудсмана и Конституционния съд.


Припомняме, че само за първите 3 месеца на войната в Украйна са изнесени по въздух над 4200 тона българско оръжие и боеприпаси, което е количество като за 212 ТИР-а (мислена опашка от Окръжна болница до парламента), за над 1 млрд.евро, с подписа на Корнелия Нинова като вицепремиер, за което съобщи Александър Михайлов, бивш директор на Кинтекс ЕАД.

"Обръщаме се към президента Радев - дължите обяснение на обществото по вашите думи. Защо поехте риска да въвлечете България във войната. Г-н президент, предадохте левите хора, предадохте социалистите, които са за мир и които в две кампании ви издигат и полагат всички усилия да бъдете избрани.


Вие за президент, Илияна Йотова за вицепрезидент. Ние докрай ще се борим против предоставянето на оръжие на Украйна, защото смятаме, че това въвлича България във войната", каза Нинова.

БСП ще разговарят с "Възраждане" по темата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни