Свързани новини

04.08.2022 11:08

4 200 т оръжие смe изнесли за Украйна с подписа на Нинова: Ексшефът на Кинтекс

Видян 2452 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само за първите 3 месеца на войната в Украйна са изнесени по въздух над 4200 тона българско оръжие и боеприпаси, което е количество като за 212 ТИР-а (мислена опашка от Окръжна болница до парламента), за над 1 млрд.евро, с подписа на Корнелия Нинова като вицепремиер, каза в Националния пресклуб на БТА Александър Михайлов, бивш директор на Кинтекс ЕАД, който заведе 2 дела за клевета срещу лидера на БСП. Информацията за полетите е официално предоставена от Министерството на външните работи.

Всички пратки са разтоварени на полското летище Жешов (Rzeszow) на 73 километра от украинската граница. Понеже небето над екссъветската република е затворено заради войната, това летище се посочва от чуждестранните медии за основен транспортен хъб за военната помощ за Украйна, каза Михайлов.  


От март до юни 60 самолета са транспортирали българско оръжие до летище Жешов,  допълни той като се позова на информация, получена от МВнР.

След като в медиите се разчу за този износ, противен на декларацията на Народното събрание, която задължава страната да не го извършва, разрешителните рязко спират. Явно вицепремиерът от БСП в правителството на Промяната се усеща, че е хваната в крачка. Михайлов обвини бившия министър на икономиката Нинова, че е забавила два месеца разглеждането на сделки за износ на оръжие на обща стойност 1 милиард евро поради това. В съда той ще покаже всички документи. Също там Ниножва току-що изгуби дело за клевета от лидера на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която я нарича и публично Госпожа Лъжа. 



Напомняме, че министърът на отбраната в новото служебно правителство Д. Стоянов показа публично един документ, пуснат при Нинова от Комисията за оръжеен износ, на която е принципал - през януари тази година, за подобен експорт. Тя се опита да опровергае, но щемпелът на управляваното от нея по това време министерство ясно показа датата - 28 януари 2022 г. или точно месец и половина след встъпването й в длъжност на 13 декември 2021 г.



Нинова месеци наред неуспешно се опитва да убеди хората, че няма износ на оръжие за Украйна, което бе доказано от официални документи на австрийската армия, от видеоматериали, излъчени по немалко международни телевизии от фронтовата линия с директно показани продукти, от публикации на Ню Йорк Таймс, най-близкия до Белия дом информационен източник.



Нинова не коментира новите инесени факти, от БСП коментираха, че "ако спадне резултатът на партията на изборите, ще бъде заради реваншизма на президента". Напомняме, че трима членове на висшето ръководство на червените - НС на БСП, са министри в служебния кабинет в момента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 05.08.2022 18:44

    Е, Полша не е Украйна! Какво доказват!?

  • 004 Anonimen 04.08.2022 23:36

    Циганка да не лъже и краде има ли? По-лошо от неграмотен циганин е циганин с диплома.

  • 003 Баба Цоцулана 04.08.2022 22:19

    А лъжеше, че едно КУРшумче не била разрешила да се изнесе!

  • 002 социологическа ейджънси "Бухал" 04.08.2022 22:17

    Анкета на тема кой лъже повече: Баце или Корни Бут?

  • 001 Anonimen 04.08.2022 12:05

    За това Корнелия Бут обвинява, точно като Тиквата всеки друг за нейните далавери, които тепърва ще излизат и ще разкриват истинската същност на костовата менте социалистка.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог