Темата стана популярна в руските социални медии, след като миналия месец списанието отпечата снимки на украинския президент Владимир Зеленский и съпругата му Елена, а потребителите сравняваха действителната фотосесия с измислената.

Свързани новини

18.08.2022 17:37

Киев обвини германска държавна медия, че е "подставено лице на руската пропаганда"

Видян 2813 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рускоезичната секция на Deutsche Welle (DW) "разпространява руска пропаганда", твърди Олег Николаенко, говорител на украинското външно министерство, и призовава Берлин да предприеме действия.

В сряда той изрази гнева си към DW на страницата си във Facebook, като заяви, че финансираният от германската държава медиен канал е "подставено лице на руската пропаганда, манипулира цитати и изопачава причините и последиците от руската агресия срещу Украйна"

Постът включва няколко снимки на екрана, на които се виждат нарушенията на DW в неговите очи.


В едно от съобщенията се съобщава за инициативата на руска политическа партия от миналия месец да обяви Украйна за "терористична държава"

Друга снимка е от списание Vogue, което опровергава твърденията, че през 1939 г. е публикувало бляскава снимка на Адолф Хитлер и неговата спътница Ева Браун. Темата стана популярна в руските социални медии, след като миналия месец списанието отпечата снимки на украинския президент Владимир Зеленский и съпругата му Елена, а потребителите сравняваха действителната фотосесия с измислената.


Николаенко очевидно не е доволен и от отразяването от DW на възможната авария в контролираната от Русия атомна електроцентрала в Запорожие, от анкетата за забрана на всички руснаци да влизат в Шенгенската зона и дори от изказването на Зеленски, който призовава за такава ограничителна мярка.

Украинският дипломат припомни, че германското правителство е забранило на руски медии като RT да излъчват в страната, и добави: "Призоваваме нашите германски партньори да реагират на разказите на руската пропаганда, които се разпространяват в съдържанието на DW. "


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей