Свързани новини

31.05.2009 14:09

„Булгаргаз“ и „Газпром“ пред нов договор

Видян 2164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Булгаргаз“ и „Газпром“ стартираха преговори за нов договор. Ръководителят на руския газов монополист Алексей Милер и изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Димитър Гогов проведоха работна среща в петък в централния офис на „Газпром“ в Москва. Според съобщението на руската компания, цитирано от Investor.bg, страните са обсъдили развитието на сътрудничеството в газовата сфера.


Възможно е още следващата седмица да се стигне до нова газова криза за Европа. Това става ясно от изявление на ръководителя на службата за социално-икономическо развитие към президента на Украйна Роман Жуковский по телеканала „Интер”. Така се потвърди твърдението на 19` от миналата седмица за нова опасност от спирането на „синьото гориво“.
В случай че Русия спре доставките на природен газ за Украйна поради неплатени сметки, то Украйна ще спре транзита за Европа. Това практически може да стане още тази седмица, защото тогава е срокът за плащане от Киев на потребения през май руски газ.
През последните дни руският премиер Владимир Путин и ръководството на „Газпром“ призоваха ЕС да помогне финансово на Украйна за плащане на „синьото гориво“, но председателят на ЕК Жозе Барозу заяви, че засега това не може да стане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак