Свързани новини

28.04.2009 16:27

Свинския грип дойде до нас, регистриран е случай в Гърция

Видян 1944 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заразата на свинския грип който уби 150 души и разболя 2000 в Мексико и още над 40 в САЩ и Канада стигна до Гърция. В южната ни съседка беше засечен болен за който се предполага че е заразен с щама. Смъртоносната болест се разнася по света мълниеносно. Десет са вече потвърдените случаи в Нова Зеландия. Във Франция 4 души са под карантина заради предположение че са болни, в Австралия са 19, в Швейцария - 5, в Израел и Русия по един. Шотландия и Чехия също попадат в списъка. В Испания е открит един човек заразен с щама.


Заболяването протича с висока температура и поразява предимно младите хора и мъжете. Междувременно президентът на Американската транспортна асоциация Роджър Дау заяви, че състоянието на туристическият бизнес в страната е пред фалит заради грипа. Бързото разпространение на болестта накара хората масово да отлагат пътуванията си, които не са по служебни въпроси. Еврокомисарят по здравеопазването Андрула Василиу призова европейците да не пътуват до засегнатите райони. Държавите започнаха да вземат предпазни мерки като проверка на пасажерите за симптоми на заболяването. Световната здравна организация повиши нивото на тревога от трета на четвърта степен по шестобалната си скала, като обяви повишен риск от пандемия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей