Свързани новини

14.04.2009 17:09

Гледат делото Стависки във ВКС

Видян 2371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както винаги досега Максим Стависки ще присъства лично при разглеждане на делото пред Върховния касационен съд. Делото е насрочено за 15 април от 9 часа, предаде БГНЕС.


В жалбата защитата е атакувала решението на Бургаския апелативен съд в насока допуснати процесуални нарушения и явна несправедливост на наложеното наказание в смисъл начинът му на изтърпяване. Още след подаване на жалбата защитата беше заявила, че очаква справедливо решение от върховните магистрати.


Бургаският апелативен съд постанови на 5 януари тази година ефективна присъда за Максим Стависки. Съдът промени и размера на обезщетението, което Стависки трябва да плати. Вместо по 90 хил. лв на всеки от родителите на загиналия Петър Петров, той ще трябва да плати по 120 хил. лв. Увеличен е и размерът на гражданския иск за Мануела Горсова. От 80 хил. лв. те са вече 150 хил. лв. Осъдителното решение беше подписано с особено мнение от председателя на съдебния състав съдия Георги Кошничаров. "Генералната превенция едва ли ще бъде постигната, ако осъденият бъде изолиран от обществото за по-продължителен период от време – в случая 2 години и 6 месеца лишаване от свобода", каза Кошничаров. Съдията допълни, че не е съгласен и с увеличения размер на присъдените граждански искове, тъй като те са неоценими.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак