Свързани новини

14.10.2018 09:10

Репортери без граници: Не смятаме, че реакцията ни беше прибързана

Видян 2226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организацията Репортери без граници продължава да твърди, че е рано да се правят заключения дали убийството на русенската журналистка е свързано с работата й.


"Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата журналистка Виктория Маринова". Това заяви в интервю за Хоризонт Полин Адес – Мевел, ръководител на бюрото на Репортери без граници за Европейския съюз – регион Балкани.


Тя е категорична, че е рано да се правят заключения дали убийството на русенската журналистка е свързано с работата й, но от Репортери без граници настояват да се провери дали заподозреният за престъплението Северин Красимиров е действал сам или има и други замесени:


„Ние се чудим защо няма отговор на нашите призиви. Не смятаме, че българските власти положиха усилия да защитят журналистите от сайта Биволъ. Също така в неделя призовахме да се осигури защита на колегите на Виктория Маринова, независимо дали убийството й е свързано с работата й или не“.


Според нея реакцията и на обществото, и на правозащитните организации, на всички на практика,  е била изключително силна: "От Репортери без граници считаме, че е нормално да има толкова силна реакция, защото имаме трети случай на убит журналист за по-малко от година в Европа. Ние отчитаме, че тя беше журналист, който заяви намерение да продължи да следи историята с корупцията и че на живота й бе посегнато няколко дни след излъчването на предаването й. Не мисля, че реакцията ни беше прибързана. Като организация ние сме напълно съгласни с факта, че трябва да се следят много внимателно резултатите от разследването, провеждано от българските власти".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак