Свързани новини

11.10.2018 18:46

Мъжът на Вики разкри вероятния убиец

Видян 5227 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Бившият мъж на зверски убитата журналистка Виктория Маринова – Свилен Максимов е изиграл ключова роля при разкриването на жестокото престъпление. Именно собственикът на телевизията, в която е работила Вики е изпратил в полицията записа от охранителните камери, запечатали , бягащо в района лице около времето на убийството. Именно записите изпратени от Максимов са помогнали на полицията да се насочи към предполагаемия извършител на зверското престъпление.  Още в понеделник 19’ писа, че е невъзможно в района на местопрестъплението да няма камери, запечатали случилото се, тъй като е централен и оживен за Русе, а актът е посред бял ден. Още тогава призовахме да бъдат потърсени кадри от видеокамерите. Това все пак е изключително популярно място, което е любимо за много русенци и гости на града, нещо като Градската градина в София.  Остава въпросът, защо се налага бившият мъж на Вики да предоставя записите от камерите на разследването, а МВР не ги е иззело веднага след извършването на зверското убийство. Явно, когато става въпрос за записи от видеокамери отговорните са крайно безотговорни. Само напомняме театралната постановка на предаването Господари на ефира, която беше запечатана от видеокамери, но прокурорите първо арестуваха, после гледаха кадрите и пуснаха обвинените. Тогава обаче министър-председателят побърза да се намеси и обвини "извършителите на побоя" над „разследващия” журналист Митко Върбанов.


    Любопитен е въпросът: Как посред бял ден на оживено място в голям град в продължение на цял час е извършено подобно жестоко деяние, без никой да види и да чуе. Странен е фактът, че вътрешното ни ведомство повече от 24 часа кри жестокото престъпление.  Едва след това уведоменият вече мъж на Вики гледа и предава кадрите, което е близо до акъла на всеки без да е детектив.


Самият съпруг Максимов пък изглежда не е убеден докрай във версията на разследващите относно убийството на бившата си жена.


”Надявам се това да е нелепа среща между жертва и убиец, а не поръчково убийство”, заяви Максимов пред бТВ.


 Разследването още е в начален етап. Какво точно е извършил задържаният, в каква последователност и с какъв умисъл предсти да бъде установено, съответно да бъде определена точната квалификация на деянието. Не е ясно сам ли е бил извършителят. Ромите действат на тумба.


Солидното поднасяне на информация от страна на управляващите (б.р. вътрешният министър и премиера, а също така и главният прокурор) относно събраните доказателства едва ли ще подпомогне разследването, дори при определени обстоятелства би попречило.


Дори обилната информация, с която ни заливат властимащите се разминава, разкри съдия Румяна Ченалова. Според вътрешния министър Младен Маринов Северин е причаквал своята жертва цял час, а пък главният прокурор обяви, че убийството е спонтанно.


Може би най – коректен и съобразен с принципите на закона е коментарът на председателя на парламентарната група на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, който далеч не е извинение, тъй като каза „ Поздравявам българските власти с ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ от разследването на убийството на Виктория Маринова”


Съмнение буди фактът, че циганинът Северин е решил да остави дрехи със следи от престъплението в дома на леля си.  Той дори й разказал, че е изнасилил, след което убил младата жена. Самата пък леля заяви, че е имало още двама души с него. Въпреки, че е казал на леля си Северин излъгал пък жена си.


"Видях кръвта и се уплаших. Каза, че е ударил едно момче. После разбрах от новините", разказа жената на Северин


      Хората от квартал Селеметя пък почти насила накараха двете жени да говорят пред медии. Местните също имат съмнения, че Северин може да е имал съучастници. Свидетели са го видели, когато излязъл с още двама души, за да ходят на рожден ден. Хората от квартала не вярват, че Северин е единственият извършител на престъплението.


Приятелката му Къна също смята, че Северин не е извършил сам престъплението. "Сигурно с приятели, с които е бил. Не ги познавам", каза тя.


Любопитен е въпросът и как така Северин се озова толкова бързо в Германия, след като е стигнал до там според разследващите с автомобил или ван. От Русе до Щаде, където е заловен той са над 1700 километра, което е над 24 часа шофиране, без да се смята престоя на границите. Той е напуснал България в неделя следобяд, а вторник преди обед е започнала акцията по задържането му в Германия. Той дори е успял да премине през три немски провинции.


Майката на предполагаемия убиец пък разкри пред близката до властта Нова, че Северин си е признал вината. Остава да видим дали ще се окаже прав сталинския прокурор Вишински, че самопризнанията са царицата на доказателствата. Дано този път тези признания издържат в съда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови