Свързани новини

25.09.2018 10:32

Москва: Пазим Израел от арабите, той сваля наш самолет и убива 15

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Трябва голямо старание, за да не предизвикаме гняв от Москва”, коментира най-влиятелният израелски вестник Ааарец свалянето от Тел Авив против всички договори на военен самолет Ил 20 край база в Източна Сирия, което доведе до смъртта на 15 руски военни.


„Нашият отговор ще бъде забелязан от всички”, зарече се Владимир Путин. Ударът дойде часове, след като двамата с турския му колега Ердоган постигнаха изглеждащ невероятен мирен план за освобождаването на последния оцелял в Сирия бастион на терористите Идлиб. Той ще бъде изчистен от душманите до 10 октомври.


Спасихме израелците от Хизбола, след като тя завзе голанските възвишения и й се откри възможност за преки атаки по чувствителни еврейски територии. Възстановихме синагоги и гробища в Сирия, нашият спецназ върна пленници и трупове на техни войници, попаднали в ръцете на иранците и армията на Асад. Изплащаме пенсии на 30% от населението на Израел, което има трудов стаж в СССР и Русия, преди да отиде да живее в еврейската държава. Върнахме $400 млн. на Сирия, която още през 2010 г. си поръча, в навечерието на Арабската пролет и войната, причинена от нея, ПВО системи С-300. Какво повече можехме да направим, за да помогнем Израел да съществува през последните години”, попитаха руските медии. Огънят се поддържа и от външния и военния министър в Москва.


„В рамките на 2 седмици Русия ще достави на Сирия 1 ПВО система С-300, преди това спряна по молба на Израел, като отговор на свалянето от тази страна на нашия Ил 20 при това над суверенната територия на Сирия и без предупреждение”, заяви в спец.заявление министерството на отбраната в Москва.  


Шефът на генщаба категорично подчерта, че за разлика от САЩ, Израел не е спазил международните договорки и не е предупредил навреме за наложително коригиране на курса на самолета, което пък е довело до 15 жертви. Тел Авив е излъгал, че полетът е бил през Западна,     докато той е над Източна Сирия, до чието крайбрежие, на което се разиграва драмата над руската военна база Хмеймим, Израел няма нито територия, нито териториални води, а значи и никакво право за полети.


Сега е важно да се разбере дали това е решение само на военните, или то е съгласувано с политическото ръководство, което ще го постави в изключително трудно положение”, твърди руската страна. Тя напомня какво се случи с Турция, след като предприе подобна крачка преди 3 години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева