Свързани новини

07.08.2018 10:33

Руски депутати са поканени в САЩ, докато тече протестът Бутина

Видян 1732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Американският сенатор Ранд Пол заяви, че е поканил руски депутати във Вашингтон след разговорите в Москва. Посещението също ще бъде използвано за подкрепа на Мария Бутина, водещ активист за правото на свободно притежаване на оръжие, обвинена, че е руски правителствен агент.


„За мен е удоволствие да обявя, че ще продължим разговорите си“, заяви Пол след като се срещна с Константин Косачев, председател на комисията по международни отношения на горната камара на руския парламент, както и с бившия посланик на Русия в САЩ Сергей Кисляк.


„Ние се разбрахме да поканим руски депутати и сенатори в САЩ. Мисля, че това е извънредно важно. Тези, които смятат, че между нашите страни не трябва да има дипломация, бъркат много“, смята Пол.


Посещението на републиканския депутат се случи, след като Белият дом отправи миналия месец покана от страна на Тръмп към руския президент Владимир Путин на фона на политическа буря по време на срещата им в Хелзинки и след като група сенатори въведе законодателство, което да наложи "смазващи санкции" срещу Русия заради предполагаемата намеса в изборите в САЩ.


Председателят на комисията по международни въпроси на долната камара на руския парламент Леонид Слуцкий помоли Пол да "говори в защита на  Бутина и да поиска освобождаването й от ареста, съобщава Интерфакс.


 "Може би ще предприемем някакви действия в нейна защита" по време на предложеното посещение във Вашингтон, посочи Слуцкий след срещата, предаде РИА Новости.


Руски официални представители се събраха зад Бутина, откакто бе арестувана в САЩ на 15 юли по обвинения в конспирация. Бутина която твърди, че е невинна, е задържана. Руското външно министерство я нарича политически затворник.


Американският сенатор допълни, че е против новите санкции срещу Русия, които се подкрепят от голяма група американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия, но допълни, че е гласът на малцинството.


„В момента в САЩ се води санкционна истерия“, заяви сенаторът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които