Свързани новини

05.07.2018 15:22

България е най-ощетена от схемата на Германия

Видян 2047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България, Италия и Гърция са трите държави, които с най-голяма сила ще усетят последствията от приемането на споразумение за връщане на мигрантите от границите на Германия, предложено от германския вътрешен министър Хорст Зеехофер, каза Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и дългодишен дипломат в арабския свят в предаването Бизнес старт на Блумбърг България с водеща Живка Попатанасова.


„Ако наистина се постигне това споразумение (б.р. то вече е факт) и мигрантите се върнат в точката на първоначалната си регистрация, означава, че България, Италия и Гърция ще трябва да приемат всички тези мигранти, които първоначално са се регистрирали и влезли през граничните пунктове. Това означава, че ще се увеличи броя на мигрантите, върнати от Германия в България. /.../ Това означава, че нелегалната миграция, каналджийството ще се засилят, тъй като мигрантите ще пробват всички възможни начини да стигнат до Германия. Не на последно място това споразумение застрашава и Шенген“.


Той продължи:


„Най-големи потърпевши от тези споразумения, които иска да подписва Германия, ще бъдат България, Гърция и Италия. Дали Австрия, Чехия, Полша, Швеция, Дания подпишат такива споразумения няма значение. Първите пунктове, където ще се регистрират тези мигранти, ще са в нашите три държави. Така че, доколко ние ще се съгласим да подпишем е първата тема. И второ, до колко имаме капацитет мигрантите да бъдат приемани“.


Керемедчиев добави, че би трябвало да има и финансови параметри, ако се стигне до споразумение, защото това са допълнителни разходи за приемащите страни. По тази тема нищо конкретно не казват нито Меркел и Зеехофер, нито българските им колеги Борисов и В.Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред