Свързани новини

03.07.2018 17:37

Меркел ни връща 60 000 мигранти?

Видян 3709 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангела Меркел прие мигрантите в Германия да бъдат връщани на страната, през която са влезли в ЕС, а за 60 000 от тях, по признания на премиера Борисов, това е нашата България. 6 месеца европредседателство не стигнаха на родната дипломация дори да наложи промени в Дъблинското споразумение, което категорично изисква това. Нормално, външният ни министър и вицепремиер използва това време, за да се разхожда до Того и да сключва пактове с Вануату.


Така бяха изплнени условията, поставени категорично от вътрешния министър и лидер на 70-годишния коалиционен партньор на ХДС – баварската партия ХСС. За нея това е важно да стане възможно най-бързо поради изборите наесен, на които тя е сериозно заплашена за несменяемото си управление в най-богатата Свободна държава в рамките на Федералната република от пронацистката Алтернатива за Германия. Дали е чудно, че бивш близък сътрудник на Меркел е създател на прохитлеристката политическа сила?


Резултатите от безкрайните преговори на двамата лидери, които не крият взаимната си непоносимост, станаха ясни в нощта срещу вторник. На влизане, Зеехофер не пропусна да отбележи, че ако не беше той, сега Меркел нямаше да бъде премиер. По този начин той не само напомни тежестта на ХСС, но и факта, че Мути още по време на близо 6-месечните преговори за кабинет обеща това, което чак сега даде на баварците.


Всъщност, официално Германия ще връща бежанци само на подписали двустранни споразумения с нея. Меркел излъга, че това са 14 държави, но Вишеградската четворка веднага отрече, макар и спомената в това число. Само две страни – Гърция и Испания са си признали за подобен позор. Понеже други споразумения очевидно няма, Меркел просто ще повика на помощ действащото Дъблинско споразумение, което ни задължава да си върнем мигрантите, които сме пропуснали.


Вече 2 години вицепрезидентът Илиана Йотова настоява България да постави категорично на масата ремонт на споразумението. Тя го напомни и в навечерието на европредседателството. Но остана глас в пустиня.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Връщане на смъртната присъда 30.06.2019 14:08

    Смъртна присъде!

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    без курвенски номера-тя ги кани,а сега ги нетрапва-да си ...майката-не ги щем

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Меркел си е чист ХИТЛЕР

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Ако тая измет се върне в България аз илизам на протести!

RSS

Най-нови

Заплата

Одобриха заплата за издръжка: КНСБ

Международната организация на труда ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Първата половина на деня използвайте за почистване


Първата половина на деня използвайте за почистване и