Свързани новини

26.06.2018 18:03

Изгониха журналистка след разследване срещу пловдивския кмет

Видян 4175 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивската журналистка Гергана Никленова беше изгонена от местната медия ПОТВ, след като съдейства на Сашо Диков за разследване около кмета Иван Тотев.


Предаването ДикоФФ обърна вниманието на зрителите към имотното състояние на пловдивския градоначалник от ГЕРБ. Екипът му показа семейния хотел на Тотев, който се води на името на майка му – Роза Тотева, както и имението, в което живее при 2000 лв. заплата. За да бъде записано предаването, Никленова помага на Стажанта, което се оказа достатъчен повод, за да бъде отстранена.


„За информация - Евгени Тодоров ме изгони от ПОТВ, не ме е уволнил, защото никога не ми е плащал и не съм имала договор, но причините са политически, явно ме е изтъргувал. Да живее Иван Тотев и ГЕРБ, и „свободата“ на словото в ПОТВ“, написа журналистката във Фейсбук, след отстраняването си.


В репортажите заместникът на Иван Тотев - Камен Шишманов, който е и негов съученик, се опитва да оправада шефа си пред камерата, но след това твърденията му бързо са опровергани.


В същото време темата, повдигната от Диков и екипа му, далеч не е безпочвена. Не само недвижимото имущество минава през майката на пловдивския кмет.  Както 19’ писа преди броени дни – благодарение на ГЕРБ през ръцете на Роза Тотева са минали над 750 000 лв. от обществени поръчки. Нейната фирма Плутон 1 се възползва от ниша в закона, а именно обявяването на специални търгове за предприятия на хора с увреждания.   По време на втория мандат на Борисов  фирмата й е спечелила цели осем поръчки, а последен възложител се оказа Народното събрание.


Въпросният хотел, заради който журналистката беше изгонена е един от първите удари на Тотева. В периода 1999-2000г. вече споменатата и фирма Плутон 1 приватизира бившото общежитие и Центъра за усъвършенстване на строителни кадри, на мястото на които днес се издига хотел Империал. Става въпрос за 13 декара в близост до центъра на Пловдив, заедно с построените на терена сгради. В този хотел лично премиерът проведа бизнесфорум миналата седмица. Държавата налива милиони в бизнеса на сем. Тотеви по други пера.


"Излишният" журналистическия интерес обаче се оказва неуместен за кмета Тотев, който вече беше временно отстранен от поста си по обвинения в злоупотреба с обществена поръчка в началото на 2017г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни