Свързани новини

14.05.2018 09:27

Ще оцелее ли лотарията?

Видян 12197 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще оцелее ли лотарията, след като не само вицепремиерът Валери Симеонов, но и лидерът на БСП Корнелия Нинова и водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заявиха намерение да го подкрепят за спиране на рекламата и тв предаванията й по телевизията?
Сходен случай има със супер успешната пирамида МММ, за чиято популярност изключително много помогна лансирането й от Първи канал на руската телевизия в зората на 90-те години не само в страната, но и в цялото постсъветско пространство. След забраната за рекламирането й, тя успява да удържи положението и да дава печалбите под формата на дивиденти на заложилите на нея, но това не продължава много. Последващите опити за възстановяването й пропаднаха безславно, а неотдавна и основателят Мавроди, който дори бе избран за депутат на гребена на вълната навремето, почина.
 Разбира се, лотарията не е пирамида, но и двете разчитат на хазартната страст за големи финансови удари на хората. Особено на онези в нелеко материално положение, готови да дадат и последните си пари срещу обещания за светкавично богатство.
 Важното общо е, че без политически чадър не биха могли да бъдат възможни и двете схеми.
В България през 2012 г. кабинетът и мнозинството на Борисов 1 прокараха поправката в закона, която позволи частните лотарии да изядат парите на държавния тотализатор. Без като него да имат ангажимент към спорта, освен някакви дребни за 3-те милиарда оборот 5000 лв. годишно, които сега невъзмутимо изтъкват като принос чрез един сайт, споменат по-долу!!!
Както отварянето, така и свиването на политическия чадър, не са случайни действия и някои анализатори, изследвали МММ, се питат дали пък идеята не е обратната на видимото: търсене на алиби? Това обаче изглежда невероятно на фона на разгорялата се медийна война срещу вицепремиера Валери Симеонов, който сподели:
"Атаката не закъсня! 24 часа, след като предложенията ми за промените в закона за хазарта получиха политическа подкрепа от най-големите парламентарни партии, водещи медии активираха пропагандата срещу мен.
В сутрешните блокове на bTV и Нова нямаше нито дума, нито коментар в студията темата за внесените законопроекти (в т.ч. за хазарта!).
Във в. 24 часа има поръчкова статия, опитваща се да ме изкара като най-големия душманин на българския туризъм. От 10 вестникарски твърдения - 10 лъжи. Нескопосано и жалко. Дори не ме потърсиха за моята гледна точка като вносител на законите. А в. 24 часа е подписал Етичния кодекс на българските медии, където се говори за точност, обективност, проверена информация и представяне на всички гледни точки. За съжаление,  днешната публикация го приравнява с Работническо дело, където по нареждане се „екзекутираше“ партийният враг. Ще видим дали ще ми дадат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Ще оцелее ако Божков се отчете подобаващо...

RSS

Най-нови

Заплата

Одобриха заплата за издръжка: КНСБ

Международната организация на труда ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е меко казано странно

Настроението ви ще е меко казано странно. Не бъдете