Германският производител Audi визуализира новия си електрически флагман.

Свързани новини

25.04.2024 09:50

2025 Audi RS E-Tron GT

Видян 24978 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският производител Audi визуализира новия си електрически флагман. Той ще се казва се RS E-Tron GT Performance и повтаря подхода, който компанията използва при бензиновите модели RS6 и RS7 Performance.

Актуализацията на Audi на RS E-Tron GT идва, след като Porsche представи своя електрически топ-модел Taycan Turbo GT. Марката с четирите пръстена в емблемата си не подхожда толкова хардкор, както колегите от Цуфенхаузен, но е ясно, че спортният модел ще получи увеличена мощност спрямо сегашния RS E-Tron GT, който развива 637 к.с.



Показаният от Audi прототип е все още с камуфлаж, но ясно се виждат керамичните спирачки зад колелата, което е явен намек за увеличението на мощността. Обновените предни и задни двигатели едва ли ще достигнат 938-те к.с. на Taycan Turbo S, да не говорим за 1019 к.с. при Turbo GT.

Инженерите на Audi обаче са направили промени не само в задвижването, но и в батерията за по-дълъг пробег. За справка, новият Taycan с Performance Battery Plus има използваемо енергийно съдържание от 98,6 kWh, докато базовият модел получава 83,6 kWh нетна батерия.

Скоростта на зареждане също се увеличава, което не е изненада, като се има предвид, че най-новият Taycan вече може да поеме 320 кВт вместо 270 кВт. Освен това Audi разработи нова система на окачване с четири индивидуално активни амортисьора с двоен клапан. Този по-бързо реагиращ хардуер ще бъде адаптиран от новото Porsche Panamera. В Audi окачването е настроено за по-голям комфорт в сравнение с по-острия Taycan.

Audi възнамерява да представи 2025 E-Tron GT по-късно тази година. Ще има и други актуализации в гамата, тъй като по-ниските модели, позиционирани под RS и RS Performance, също ще бъдат променени.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв