13.01.2009 18:15

Олигарсите: Титаните от ЦСКА

Видян 4162 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Щатите отборите по американски футбол обичат поетичните названия. Нищо чудно през новата година на цесекарите да им викат “Титаните”. Причината – имот на фирмата на новите собственици на клуба. Срещу 15 милиона лева в армейската каша здраво се набъркаха бизнесмените Иво Иванов и Димитър Борисов. Дано заради предмета им на дейност – сметоизвозване, и покрай завръщащата се мода на протестите тези дни, на техните футболисти не им излезе и прякор “червени боклуци”.
Като стана дума за демонстрлации, точно бунтовната 1997 г. се свързва със старта на фирмата Титан. Две години по-късно тя се хваща с мръсния, но доходен бизнес на боклука. В момента чисти десетки общини, между които Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Хасково, Кърджали, Видин, рокстолицата Каварна, фолкстолицата Димитровград и още много места. Тезиобщини се управляват както от традиционните партии БСП и ДПС, така и от ГЕРБ, какъвто е случаят с последния удар на компанията – Бургас. Там титаните се пребориха с 2 други фирми и ще вземат 76,8 млн. лева за 15 години – малко повече от бюджета за чистота на София, но само за 1 година. Титан кандидатства и за него, но бе отрязан и сега обжалва с основание процедурата. Компанията е била подозирана за прекалено занижени цени, при положение, че в условията, зададени от Бойковата администрация нафтата е струвала нещо като над 2, 50 за литър в следващите 7 години. Е, това не са прогнози, които се сбъдват. Но любимият ни заместник – кмет Мария Бояджийска сигурно знае защо ги е правила.
Димитър Борисов е на 44 години и вече е бил във футбола като член на Управителния съвет на Металург (Перник). За Иво Иванов се знае, че е цесекар от Перник, но досега не е участвал в управление на футболен клуб.
Борисов и Иванов не се занимават само със смет, те притежават равни дялове и в строителната компания "София Билд". В "ББТ Проджектс" Борисов притежава половината от компанията, а Иванов е в органите й на управление. Компанията е специализирана в строителството край морето - около Варна. Холдингът планира строителството на голям жилищен комплекс край Бяла. Дъщерната му фирма "Титан-Чистота" получи 20-годишна концесия върху плажа в Бяла. Същата фирма държи и концесията върху плажа в Кранево.
Иво Иванов е бил във фалиралата ТСБанк и "Прайм инвестмънт тръст", която според публикации в пресата е била един от големите вносители на захар в началото на 90-те години, писа в. Атака. И продължава: “Любопитното е, че доскоро офисът на "Титан-АС" се намираше в сградата на столичния бул. "Витоша" 21, която беше собственост на убития преди две години Константин Дишлиев. След убийството на Дишлиев фирмата се мести в друга сграда - на ул. "Екзарх Йосиф" 66, която също е собственост на съпругата на Дишлиев - Десислава. По думите на Иво Иванов това е чисто съвпадение, а фирмата му няма нищо общо с бизнеса на Дишлиев и Брендо. "Ние просто сме наематели. Нито познаваме Брендо, нито останалите. Имаме си наш офис, който още се изгражда, затова сме под наем", заяви Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог