12.01.2009 18:19

Олигарсите: Дими – най-чистият български милионер

Видян 3185 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гениален гол на Димитър Бербатов закръгли класическия резултат, с който неговият Манчестър Юнайтед би другия супернафукан отбор във Висшата лига на Англия – Челси, в неделя.
Всеки, който е станал свидетел в този момент се е почувствал поне малко горд и поне малко щастлив, че има нещо общо с този човек. Понеже сме българи.
Макар че, както написа неотдавна в Труд нашият приятел Кеворк Кеворкян, Дими твърде малко прилича на наш сънародник. Легендарният журналист използва за доказателство няколко несъмнени качества на футболиста, включително външния вид. А ние бихме добавили нещата, с които най-често и сами се свързваме: лъжем, крадем, корумпираме, ходим с траурни маски на лицата, оплакваме се и псуваме на поразия.
Е, той наистина няма нищо общо с тая работа...
Бербатов е изключението от правилото, че никой не говори за първия си милион, понеже има какво да крие. Дими, както го наричат англичаните за краткост, няма този проблем нито с първия, нито с 29-ия.
Неотдавна неговото състояние беше оценено в британската преса на 13 милиона паунда. По вчерашния курс на БНБ това са 28 415 010 лева.
И всичките, до последната стотинка (или пени, ако предпочитате), са изкарани само с много труд и талант.
За разлика от други футболисти, или батковци, както се казва в съблекалните, Бербата не инвестира в различни бизнеси и не се хваща с партньори, които се ползват със спорна репутация.
Даже не се е сетил да развърти на търг картините, които рисува – със сигурност ще изкара седемцифрена сума, ако го стори.
Единственото, в което Дими влага (извън онова, което е необходимо за битието на него в Англия и на семейството му в България), е благотворителност. Не се беше чувало друг футболист да се е сетил за това приложение на парите и славата си.
Заради това ли “батковци”, забравили да декларират някой и друг имотец пред Сметната палата като Данчо Лечков, наричаха Бербо – Анджелина Джоли?
За кое ли му завиждат и за кое ли го ревнуват според аналогията с Джоли? За имиджа? За славата? За парите? Или заради благотворителните каузи?
Е, Бербатов няма дискотека, в която да се кълчат непълнолетни танцьорки като други футболисти.
Не се смята също така компетентен по всички въпроси като великите личности на България – да сте го чували да говори публично за нещо друго, освен за футбол.
В едно интервю даже ми беше признал, че дори и Световното първенство го гледал сам, понеже отдавна му било писнало от коментарите на “специалисти”.
Ето затова Бербатов не е типичен български новобогаташ, не е светски лъв, не е политик. Човекът просто си върши работата!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви