26.11.2008 16:15

Сбъркали сте вафлите

Видян 5776 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурно защото рекламите , като и вафлите, бяха кът навремето, а и защото хрумването си е прекрасно, остава класика „вафла трепач”. От същото време е и „върхът на сладоледа” и това са два от редките случаи, в които лафовете от рекламите влизат в живота. Сега вече, в морето от реклами и вафли, е много по-трудно и са редки моментите, когато рекламите са поне свежо развлечение. Иначе вафлите като вафли трудно могат да изненадат. Случаят с „Чоко фемили” е точно такъв – забавна реклама, вафли като вафли. След като са дадени пари за този клип, сигурно е редно да се дадат и за проучване на ефекта . Иначе съмнението, че рекламите оскъпяват стоката, винаги си остават. Не и за децата и старците – те всичките обичат сладко и вафли специално, а също така са най-любопитната част от консуматорите. „Чоко фемили” в 5-те им вкуса (какао, ягода, банан, ванилия , портокал) са на цена като ред други тунквани вафли – 24, 25 стотинки. Тунквани знаете сигурно какво значи – потопени, или „окъпани” в шоколад. Идва от немската дума tunken. Произведени са от „ Кармела 2000” във Велико Търново. Твърдят ,че ръководните им принципи са : „желание да работят упорито, уважение към партньори и клиенти, позитивно отношение към живота и хората“.
Изглежда старата столица е новата столица на вафлите, защото във Велико Търново е и „Престиж 96”, фирма, произвеждаща „Престиж”, „Троя” , а също и „Споко” – вафла, заимствала този тийнейджърски призив, както и едно вече несъществуващо телевизионно предаване, наречено „Споко”. И те са на същите цени като другите, така че действително вафли много, аудиторията – една и съща. Ако сравните с доста по-скъпите „трепач” и „Мура”, качеството им никак не е по-различно. Кое ще се наложи на пазара обаче, е сложна комбинация и в много случаи няма общо с качеството. Затова сигурно не са популярни, но са изключително вкусни, много по-добри от наложените традиционни вафли „Мока” – на горнооряховските захарни заводи, и „Лили” на „Анимекс”. А цените им са дори по-ниски – съответно 17 и 20 стотинки. Така че, ако ги намерите някъде, непременно пробвайте.
Из интернет-пространството броди и една рецепта за кекс с шоколадови вафли. За него ви трябват кофичка кисело мляко, чаена лъжичка сода, чаена чаша захар, две чаени чаши брашно, половин чаена чаша олио и четири шоколадови вафли. Постъпвате както и с всеки друг кекс – разбиват млякото със захарта и содата, прибавяте олиото и брашното, прибавяте настъргани 2 от вафлите. Печете в предварително загрята фурна, а като извадите готовия кекс, го намазвате с масълце и настъргвате отгоре останалите 2 вафли.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни