Свързани новини

09.08.2009 12:44

20% мюсюлмани в Европа през 2050 г.

Видян 2021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2050 година 20 на сто от населението на Европейския съюз /ЕС/ ще бъде мюсюлманско. В момента само 5% от гражданите на съюза изповядват мюсюлманска религия.


Увеличаването на имигрантите от мюсюлманските страни и ниската раждаемост сред европейското население ще доведе до нарастване на мюсюлманите и те ще представляват около 20 на сто от гражданите на общността, твърдят статистиците, цитирани от БГНЕС. Според тях Великобритания, Испания и Холандия ще достигнат този процент много по-рано от останалите страни-членки на ЕС. Проучванията сочат, че на този етап няма радикализация сред мюсюлманската общност в Европа, но експертите не изключват да се стигне до безредици и сблъсъци поради тяхната недостатъчна интеграция в обществото.
В момента най-много мюсюлмани има във Франция - 9 на сто. В Марсилия те вече представляват 25% от цялото население. Същият процент на мюсюлмани е достигнал и в холандския град Ротердам. В Лондон и Копенхаген мюсюлманите представляват 10 на сто от населението. Най-голямо увеличаване е регистрирано в Испания, където само за 10 години броят на мароканците е нараснал с близо 1 милион души. Техните искания за изграждане на нови джамии срещат съпротива от страна на местните власти. Според британската преса новата демографска карта ще накара еворпейските политици да се захванат с този въпрос много скоро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните