05.04.2009 15:22

Стоянка Мутафова с наградата на 19`

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Харизматичната Стоянка Мутафова, посочена от читателите на 19` за личност-символ на София, получи в петък две награди за „130 години София-столица“. 19` Борис Ангелов й поднесе швейцарски часовник от специалната серия с логото на вестника. Актрисата получи и грамота.


Мутафова получи също официален плакет на София от Йорданка Фандъкова – зам.-кмет по образованието в Столичната община, която беше партньор на 19’ в анкетата за символ на града.


„София беше прекрасна през 30-те и 40-те години на миналия век, но бомбардировките на англо-американците го разрушиха“, разлисти спомените си Мутафова. В разказа й оживяха колоритни личности от онова време като Милка Метлата – проститутка №1 на града, която шетала около днешното кметство. Припомни си и за строежа на първата кооперация в София на ул. Московска до Общината, която й се виждала като небостъргач. Днес, по думите й градът е станал прекалено голям и му липсва стил. “Когато отидох да живея на Кръста преди 45 години, лозенец беше самият край на София, а днес е на пъпа на центъра”, каза тя.


“Въпреки че има много какво да се желае, не бих живяла в друг град!", категорична е Стоянка Мутафова, която вече е пробвала със златна Прага. "Обичам София и винаги, когато нещо е свързано с нея, се вълнувам“, допълва актрисата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци