Култовата хип-хоп група СкандаУ с безкомпромисните си и дълбокосмислени хитове и милиони стриймове

Свързани новини

15.11.2023 10:14

СкандаУ подписа със световен музикален гигант

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Култовата хип-хоп група СкандаУ с безкомпромисните си и дълбокосмислени хитове и милиони стриймове в дигиталните платформи са едни от първите, които привлякоха вниманието на световния мейджър и стартират с първата стъпка по стратегическото партньорство – дигитална дистрибуция и маркетинг от Warner Music Group.

Договорът е с посредничеството на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на WMG, и е за следващите 8 сингъла, като първият от тях – “Боже!“, вече е факт.




След като продуцират и издават сингли на българските артисти с най-голям международен потенциал като Рут Колева, Виктория и Поли Генова, един от трите световни музикални гиганта – Warner Music Group, обръщат погледа си към вътрешния пазар в търсене на артисти, с които да увеличат каталога си от местни звезди, този път които творят на български и са харесвани от милиони фенове.

Тото и Лъчо може да са създали едни от най-слушаните парти парчета в последните години, но това дуо отдавна е доказало, че може да отправя и много силни послания чрез музиката си. Новата песен на СкандаУ – „Боже“, е точно такава – смислена, болезнена, извадена от най-дълбоките кътчета на душата, обърната към основните ценности.

Премиерата на „Боже“ е във всички дигитални платформи, официално разпространена от Warner Music чрез Орфей Мюзик.

„Боже“ е личен разговор с Бога, но и увеличително огледало на проблемите на днешния свят, движещ се с шеметна скорост – прибързаното съдене, ампутиране на емпатията, смелостта зад монитора на компютъра.

СкандаУ задават въпросите, които всеки иска да попита онази невидима сила, контролираща съдбите ни. Всеки от тях пише текста, който е изпял „защото всеки от нас разговаря с Бог по различен начин, но основният въпрос е един: Ако те има, Боже, виждаш ли?“, казват те.

Тото пише припева в началото на годината, когато името му беше въвлечено в скандал свързан с произхода на Ботев и Левски.

„Бях загубил вяра, че хората са способни да виждат и ми беше останало само да попитам Бог дали той вижда“, разказва той. А идеята за неговия куплет идва след като един от епизодите на подкаста му “При ТоТо” беше въвлечен в темата за насилието над жени.

„Дори да не получиш отговор от Бог на въпросите си, самото им задаване към него е много повече от това да получиш отговори от хората“, казва артистът.

Видеото към „Боже“ отново е дело на Bashmotion. Заснето е не в църква, а в красива местност до радомирското село Прибой, където има малък параклис в сърцето на природата.

„Не е нужно да си в сграда с оцветени стени, за да говориш с Бог. Не мисля, че има определено място, което да използваш като телефонна централа за този разговор. Може да говориш с него навсякъде“, казват СкандаУ.

Във видеото също има вплетено послание, а именно – да не съдим прибързано, „нещо от което страда света днес, защото знанието е затрупано от море от информация, но информацията не е знание“, обясняват те.

Внушението си постигат с визуални похвати, като показват само детайли от прехвърляне на въже през клон, което прави първоначална асоциация с бесило, но след като кадърът се отваря се вижда, че този извод е прибързан и всъщност на въжето виси детска люлка.

„Боже“ излиза месец преди големия концерт на СкандаУ в Арена София (бившата Арена Армеец) на 19 декември.



Източник: Signal.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат