Свързани новини

09.08.2012 09:35

България отвя Германия с 3:0

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският национален отбор по волейбол се класира на полуфинал на Олимпийския турнир в Лондон и играе за медал на следващия мач.


„Трикольорите“ разбиха с 3:0 гейма Германия (20, 16, 14). В спор за участие на олимпийски финал волейболистите ни се изправят срещу отбора на Русия, който на четвъртфиналите също записа успех с 3:0 – над Полша. Вторият полуфинал в Лондон е между Италия и Бразилия.


Защитата в мача срещу Германия бе на забележително ниво. Теодор Салпаров и Цветан Соколов буквално смутиха Бундестима в залата, а Соколов завърши двубоя с цели 18 точки на сметката си.


„Лъвчетата“ започнаха двубоя ударно, като спечелиха първите 5 точки с лекота и си осигуриха преднина пред германците още от първите минути. Това беше и преднината им в целия гейм, завършвайки го с 25:20. Първата част продължи 24 минути, а в нея германците допуснаха 8 непредизвикани грешки.


В началото на втория гейм те все пак успяха да настъпят, но благодарение на няколко блокади на Ники Николов минути след това българският отбор водеше вече с 8:7 при първата техническа пауза. В следващите минути нашите момчета успяха да натрупат добра преднина, дошла след няколко феноменални спасявания на Салпаров, както и мощна атака на Соколов, до резултат от 16:11. До края на гейма „лъвчетата“ продължиха с отличната игра в защита, която тотално отказа германските напъни за атака – 25:16.


Силният финал на втория гейм се пренесе на игрището и в началото на третия. Соколов продължи да бележи точка след точка от всяка позиция, а Салпаров рядко позволяваше на топката да падне в нашето поле. Първата техническа пауза дойде при 4 точки аванс за България. Преднината на „трикольорите“ продължи да нараства и второто прекъсване дойде при още по-добър резултат – 16:8. Тогава вече на Бундестима му бяха останали малко полезни ходове и отборът просто гледаше победата на българските волейболисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.