ригор Димитров не успя да спечели титлата на турнира от АТР 250 в Марсилия, след като загуби с 4:6, 3:6 финала срещу Юго Умбер.

Свързани новини

12.02.2024 10:19

Гришо загуби финала в Марсилия

Видян 1234 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров не успя да спечели титлата на турнира от АТР 250 в Марсилия, след като загуби с 4:6, 3:6 финала срещу Юго Умбер. Поставеният под №2 в схемата българин не беше на най-доброто си ниво след тежкия полуфинал срещу Карен Хачанов в събота вечерта. Умбер пък изигра страхотен мач и заслужено стигна до трофея.

За Димитров това беше втори финал през 2024 г., след като през януари спечели титлата в Бризбейн. Той губи общо за 10-и път финал в АТР, като има 9 титли до момента. Умбер пък печели петия си трофей в пет изиграни финала.

В началото на мача и двамата печелеха убедително подаванията си. При 4:5 Димитров трябваше да сервира за оставане в сета. Умбер играеше агресивно и стигна до точка за пробив, но Димитров я спаси. Мина се през няколко равенства, но при втория си сетбол французинът имаше и късмет и спечели първия сет.

Димитров започна добре втория сет и два пъти имаше шанс да пробие, но Умбер се справи, а след това и спечели гейма, продължил 11 минути. Французинът обаче на свой ред стигна до две възможности за пробив в следващия гейм. Димитров спаси първата, но при втората Умбер успя. Французинът затвърди пробива и поведе с 3:0, като беше в серия от пет поредни спечелени гейма. Умбер продължаваше да рискува и вкарваше силни удари. Той получи възможност да сервира за титлата при 5:3 и стигна до два мачбола със страхотен минаващ удар. Димитров спаси първия, но със сервис Умбер спечели трофея.

"Не можеш да спечели всичките, но е добре да си на финала. Поздравления за Юго, страхотно е да спечелиш титла пред родна публика, пред семейството си. Днес ти тотално ме надигра. Тук изиграх един от първите си турнири в АТР, така че имам специално чувство към Марсилия. Сега не успях да спечеля, но годината сега започва, така че съм доволен от представянето си", заяви Димитров след награждаването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак