Свързани новини

25.08.2021 13:28

Здравето на червата влияе върху стареенето: Експерти

Видян 2371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички ние имаме уникален асортимент от бактерии в червата, които играят различни роли, от модулиране на имунната ви реакция до храносмилането и дори от това как остарявате.

Експертите по грижа за кожата едва започват да разбират ролята, която здравето на червата играе, но това може да държи ключа към това как по-дълго да изглеждаме млади.

Лиза Харис, експерт по цялостна грижа за кожата, каза: „Вашият чревен микробиом тежи около 2 кг и е по -голям от средния човешки мозък. Това е оживена общност от трилиони бактерии, археи, гъбички и вируси, съдържащи поне 150 пъти повече гени от човешкия геном, предаде ДейлиМейл.

„Ние, хората, сме изпълнени докрай с микроби, които образуват микробиоми в устата, белите дробове, очите, репродуктивната система и, разбира се, кожата ни.

„Според експертите червата са най-голямото и най-значимото нещо, което оказва влияние върху краткосрочното и дългосрочното ни здраве- както и как контролираме колко бързо показваме признаци на стареене.“

 Лиза Харис, която е квалифицирана в медицинската естетика, спортна терапия и холистични терапии, споделя основните признаци, че червата ви също може да се нуждаят от промяна в начина на живот.
"Но храни като захар, преработените храни и преработена пшеница могат да хранят нездравословни бактерии и дрожди, това може да предизвика битка със здравите бактерии в червата и да доведе до неприятно миришещи газове."


Подуване на корема

Може да означава: Няма достатъчно фибри

„Хората с IBS могат да бъдат изключително чувствителни към газове, които могат да причинят подуване на корема, болка, спазми и диария. Други причини могат да бъдат преглъщането на храна твърде бързо и приемането на твърде много въздух “, обясни Лиза.

„Увеличаването на приема на фибри може да помогне за намаляване на подуването. Повечето от нас ядат само половината от препоръчителните 30 грама на ден. Но започнете бавно - нашите черва не обичат бързата промяна.

Промени в кожата

Може да означава: Проблем с имунната система

„Предполагам, че кожата ви е като прозорец към здравето на вашия вътрешен свят“, каза Лиза.

„Ето защо бързате да забележите промяна в тена си, когато се сблъскате с неща като нарушения на имунната система, хормонален и хранителен дисбаланс и дори нарушено рН в тялото, което започва с баланса на флората във вашия чревна среда.

„И тъй като толкова много неща в начина ни на живот могат да изтрият добрите бактерии, които би трябвало да имаме, кожата ни често отразява дисбалансите в системата.“

Лош дъх

Може да означава: не приемате пробиотиците си

„Продължаващият лош дъх може да бъде признак на чревен дисбаланс, който позволява на бактериите H. pylori да се натрупват в стомашно -чревния ви тракт“, каза Лиза.

„Тези бактерии също могат да причинят язва на стомаха и затова лечението им е важно. Приемането на пробиотици може да помогне за предотвратяване на лошия дъх чрез справяне с тази бактерия.

"Въпреки това хората често не осъзнават, че винаги е важно да се вземе пребиотик, преди да се вземе пробиотик, в противен случай пробиотикът няма да бъде ефективен."

Болезнени стави

Може да означава: не ядете биологично



От консумация на повече фибри до получаване на омега 3 - как да поддържате червата си здрави

Яжте повече фибри

Повечето от нас ядат само половината от препоръчителните 30 грама на ден. Но започнете бавно - нашите черва не обичат бързата промяна

Научете децата си да играят в мръсотията

Изследванията показват, че популацията на червата се създава в много ранна възраст. Позволяването на децата да играят навън и да копаят в почвата - както и да играят с домашни животни може да отмени много щетите, които съвременният начин на живот може да има върху здравето на червата ни.

Ако ще изрежете нещо от диетата си, изрежете преработените храни.

Преработените храни, а с тях и солта и захарта влияят изключително много върху микробиалното разнообразие в червата.

Яжте повече омега 3

Ново изследване показва връзка между чревните микроби, омега 3 и здравето на мозъка

Вземете или яжте пробиотици.

Пробиотиците увеличават количеството на добрите бактерии в червата. Киселото мляко на растителна основа (млечните продукти не са полезни за червата), кефирът, прясното кисело зеле и добавките са добри източници на пробиотици. Но не забравяйте първо да вземете пребиотик, тъй като това ще гарантира, че пробиотикът работи по-ефективно. '

„Чревните микроби правят неща, които червата не могат да направят, помагайки ни да получим достъп до хранителните вещества от храната си, произвеждайки хиляди и хиляди метаболити - полезни химикали - които произвеждат жизненоважни мастни киселини, които помагат за повишаване на имунитета ни и ограничават възпалителните реакции на тялото ни, твърди Лиза.

„Микробиомът е свързан с всичко. Можете да помогнете за балансирането на микробиома, като ядете органични плодове и зеленчуци.

„Пестицидите, които се напръскват върху плодове и зеленчуци, убиват микробиома ви, така че като ядете органично, можете да получите хранителните вещества от храната, без да запълвате червата си с химикали.

Също така е важно да се позволи на децата да играят навън в калта. Изследванията показват, че популацията на червата се създава в много ранна възраст. Разрешаването на децата да играят навън и да копаят в почвата - както и да играят с домашни животни може да отмени много щетите, които съвременният начин на живот може да има върху здравето на червата ни. “



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.