Свързани новини

03.07.2021 07:07

Защо мушиците са по-опасни от комарите и как се избира препарат срещу вредните насекоми?

Видян 2714 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сезонът на комарите започна, но се оказва, че не те, а уж безобидните мушици са много по-голяма опасност в първата половина на лятото. Тяхната слюнка от една страна съдържа вещество, което парира усещането ни за болка – не усещаме ухапването им, а от друга ни вкарва супер вредни токсини. Докато комарът хапе повърхностно и можем да усетим това, мушиците направо ни отнемат неусетно парченца кожа и ни вкарват отрова. Така много често не знаем откъде ни е дошло внезапно появило се възпаление, което може да стигна до тежка алергична реакция и отток, дори до алергичен шок. Особено опасно е това за децата и за зони като например около очите.


На всичко отгоре се оказва, че съвременните комари нямат нищо общо с онези отпреди четвърт век, както доказаха учените от нидерланския университет Вагенинген в своите изследвания и опити със стремежа да ни дадат лайфхакове как да се пазим от напастта на сезона – мушици, комари и кърлежи.


Така си отговаряме защо много от рекламираните и продавани препарати са неефективни срещу вредните и дори опасни насекоми, а се явяват просто парфюмирана течна козметика.


Какво трябва да търсим на етикета на всяко средство срещу гадовете?


Първо срока на действие – ако не е описано, значи действа 30 минути. Макар много често и при обещани 12 часа, истинският ефект продължава час до два – също като многообещаващите дезодоранти – всъщност и самите препарати не са много по-различни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион