Свързани новини

09.12.2020 11:13

Замразена или охладена риба и колко ни удрят в кантара, а кои видове подменят с по-евтини: какво да правим с времето в карантина

Видян 2700 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никулден, който беше преди дни, обикновено подсеща българите, че здравословният начин на хранене изисква, ако не два пъти седмично, поне веднъж на 7 дни да слагат риба на трапезата, особено в пости. Точно тази, след празника, вероятно мнозина ще го направят и то в петък или през уикенда. Защо? Някаква непонятна поне на пръв поглед родна традиция, която я имаше дори и при соца, хеле в столовото хранене. Вероятно е търсен ефектът на "малкия празник". Който става още по-малък, ако рибата е пържена, най-вече панирана.


Тъй като риба, особено естествено растяща, ние общо взето вече нямаме, особено този сезон, важният въпрос за лайфхак е: замразена или охладена? Не е едно и също. И отговорът на специалистите е замразена, а не охладена. Причината е във вкарваната за удряне в кантара вода. При замразената, най-общо казано, тя е само външна, а при охладената се вкарва и вътре в рибата от търговците. НАЙ-МНОГО УДРЯНЕ В КАНТАРА ПОСРЕДСТВОМ ВОДА ИМА В РИБНИТЕ ФИЛЕТА. Процентите са 30-40%, стигат и 50 на сто.


Поради незнайно защо получената си популярност сьомгата и подобните й риби са най-подменяни - на етикета пише едно, а вътре има друго. Примерно отглеждана в развъдник пъстърва, специално оцветена с химикали, се пробутва за сьомга. И го докарва на розов оттенък на месото. Както доказаха учени от няколко държави напоследък, оригиналната сьомга всъщност се оказа една от най-вредните риби, точно заради пустата си светска слава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец