Свързани новини

08.12.2020 09:46

Истинско ли е сублимираното кафе и за колко време изветрява: какво да правим с времето в карантина

Видян 2531 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много легенди и митове са посветени на кафето, което се нарича сублимирано - истинско ли е или е химия. Изследвания на руските учени показаха, че съдържанието на кофеин е различно като например на продаваната у нас марка Jacobs Monarch е 3,59%. Не е много, но отговорът е ДА: кафе е, съдържа някакъв кофеин. Експертите го обясняват просто: за производителите ще излезе много скъпо да пуснат нещо друго в машините си за обработка, рискуват да ги повредят, та по тази причина и него правят глупости.


Въпросът с качеството е по-различен. Кафетата в буркани, пликчета като популярните, съдържащи и добавки като захар или сметана за мигновен ефект, най-често са само с "аромат на арабика" - смятания за по-добър сорт кафе, или са с минимално количество от нея за сметка на по-евтината робуста. Има обаче специалисти, които са на мнение, че славата на едното е попресилена и между двата вида няма особена разлика по отношение на положителните им качества.


Лайфхакът на деня, който е важен за всички онези, които от соцвреме, когато този тип кафе беше кой знае защо по-престижно от нормалното, държат на него е как да уцелим момента на изветряване при това неголямо количество кофеин.


След изследвания експертите достигат до извода: срокът на употреба е 3 месеца след отварянето на опаковката, каквото и да пише на нея - година, 2 или повече.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв