Докато хората само си мислим, че сме господари на света, всъщност по своя размах гъбите и плесените са в тази роля на планетата Земя. Какво ни остава, освен да ядем от техните представители, за да се опитаме поне да изравним доминацията - това в кръга на шегата, разбира се. Днес нашият лайфхак е посветен на гъбите, за кого са супер полезни, а кой никога не бива да ги опитва.
Професор Соломон Васер от университета в Хайфа е посветил живота си на една кауза. Да докаже, че гъбите са добри за хората. Въпреки някои мнения, че освен тежка, те били и безкрайно вредна храна, той доказва с изследванията си обратното. Полезните вещества от тях не само се усвояват чудесно от организма ни, но неусвоените той превръща в пробиотици.
Според израелския професор истинска супер храна така нареченият гъбен хайвер. Според учения е най-добре да пасираме гъбите, за да ни носят най-много полза. Т.е. който се прави крем-супа от тях е истински шампион.
Има и хора обаче, за които те са изключително противопоказни. Това са онези, които са на химиотерапия. Те в никакъв случай не бива да поглъщат съдържащите се в гъбите бетаглюкани.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот