Викингите:Истинската история" е документален филм от две части, който поставя под въпрос много от това, което мислим, че знаем за великата скандинавска „войнска раса"; изключителното развитие на съвременните техники и оборудване доведе вдъхновяваща нова ера в историческите изследвания.

Свързани новини

21.02.2023 10:57

Сезон на викингите тръгва по Viasat History

Видян 1357 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Викингите оказват огромно влияние върху ранната средновековна история на Скандинавия, Британските острови и други части на Европа. Те са били известни със сложното си изкуство и търговски умения, но също така са оставили кървава следа след себе си, нападайки градове из целия континент. Какво повече можем да научим за „войнската раса"?


Вижте нови открития с премиерите на „Викингите: Истинската история" и „Викингите: Изгубеното кралство" – в „Сезона на викингите“ по Viasat History -  всяка петък вечер през март. Във „Викингите: Изгубеното кралство" за първи път от сто години погребален кораб на викингите ще бъде изкопан в Норвегия; с пълен достъп до археологическия обект, ние ще проследим всяка стъпка от тези изключително редки разкопки, започнали в края на юли 2020 г. В тази висококачествена научна документална драма всяко откритие и всяка намерена останка ще ни дадат невероятна представа за живота на воините на Севера - и ще ни дадат още повече детайли за това кой се крие в този мистериозен викингски ковчег за повече от хиляда години.


"Викингите:Истинската история" е документален филм от две части, който поставя под въпрос много от това, което мислим, че знаем за великата скандинавска „войнска раса"; изключителното развитие на съвременните техники и оборудване доведе вдъхновяваща нова ера в историческите изследвания. Екип от експерти и историци в Норвегия прави удивителни нови открития. Беше ни разрешен ексклузивен достъп до тяхната работа и нашите камери са в състояние да ги съпътстват в голямото им откривателско пътешествие, докато проследяват до самото им начало артефакти, открити в цяла Западна Европа. В рубриката ще видите и поредицата „Последното пътуване на викингите“, както и филмите „Изгубената армия на викингите“, „Жертвите на викингите“ и „Епичните жени воини – Викингите“. От 20 март пък навлизаме в още по-мътни води. Поредицата "Мистериите на нацистките убийства" излага фактите, представя доказателствата, изпитва теориите и се опитва да достигне до заключение в шест едно-часови епизода. Истина е - и не е изненадващо, че личнит живот на лидерите на най-зловещите политически режими е бил заобиколен с тъмни мистерии, сред които и неразкрити убийства. Поредицата "Мистериите на нацистките убийства" излага фактите, представя доказателствата, изпитва теориите и се опитва да достигне до заключение. С помощта на архивни кадри, възстановки, реконструкции, известни експерти и историци и нови кадри от ключовите места ще се докоснете до някои от най-големите тайни в историята.

 

 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион