Свързани новини

03.07.2009 17:09

От 500 до 800 лв. за качествена пералня

Видян 7618 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента можете да се сдобиете с качествена пералня на цени от 500 до 800 лв. Цените на уредите през последните години непрекъснато падат заради появата на все по-нови модели. Съвременните перални имат много екстри като специални програми за упорити петна и възможност за отложен старт. Gorenje предлага модел WA50125 за 510 лв. Уредът има капацитет на зареждане от 5,5 кг и електронен контрол. Машината разполага с 1 200 оборота при центрофугиране и е от енергиен клас А. Общо 619 лв. ще трябва да платите за ZEROWATT EWZ-4105D. Пералнята разполага с функцията – отложен старт и има капацитет от 5 кг. По-скъпо ще ви излезе WHIRLPOOL AWO/D-7012, за който ще трябва да жертвате 739 лв. Тази пералня обаче разполага с по-голям капацитет от 7 кг. Уредът дори има антибактериална програма, както и функция за автоматично дозиране на водата.


Пералня Bosch WOR 16151BY се предлага за 780 лв. Тя е с горно зареждане и капацитет 5 кг. Уредът разполага с контрол на баланса при центрофугиране.


При избора си на модел е добре да знаете, че стандартните размери за автоматична пералня са височина 85 см, ширина 60 см и дълбочина 58 см. За малки помещения обаче са най-подходящи тесните перални (32 см). Тези видове модели са с намален обем на барабана и това намалява максималното натоварването. Тесните перални събират до 3,5 кг пране, малогабаритните 40 см позволяват до 4,5 кг, а моделите с нормален размер събират до 7 кг дрехи.


За най-добри се смятат автоматичните перални от клас "А", те максимално грижливо перат и пестят електричеството. От Европейския съюз е приета скала на степента на ефективност на пране от "А" до "G", "F" и"G" - са най-ниското ниво, "C" "D" и "E"  - средно, а буквите "A" "B" говорят за най-добро качество.


Класът на изразходването на електроенергия, показва икономичността на модела от низкия "А" до високия "G". Класът "А" при пране на 60 градуса по Целзий използваният ток е по-малко от 1кВт/час.


Включването на пералнята към топлата и студената вода, позволява икономия на електричество. Това обаче води до ниско качество но топлата вода. Температурата на топлата вода може да е нестабилна, а в пералнята течността ще се нагрява до зададената температура. Монтажа на пералнята към студена вода е по-добро решение, при това ще са необходими по-малко средства за омекотяване на водата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци