29.06.2009 13:07

Фотоапарати на достъпни цени

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цените на цифровите фотоапаратите през последните години непрекъснато падат и вече са по джоба на всеки. В големите магазини се намират модели на Pentax с 10,1 мегапиксела на цена около 200 лв. Модел на Praktica с максимална резолюзия 2816x2112 и оптично увеличение 3x се предлага за 160 лв. Уредът има и две годишна гаранция. Canon предлага модел с десет мегапиксела и максимална резолюция 3648 x 2736. Уредът има тегло от 140 грама и се предлага с едногодишна гаранция.
Отделно от това обаче ще трябва да си купите карта с памет и батерии. Те са незаменима част от вашия уред. Картите с памет са с обем 2 GB, 4 GB и 8 GB. Тези от 2 GB може да ги намерите за 22 лв., а най-добрите от 8 GB за 60 лв. Всяка зареждаща се батерия има живот от 500 - 4000 презареждания. Най-евтините по 800 mA се продават в комплект от четири за 12 лв., а значително по-мощните от 2000 mA вървят по 50 лв.
Матрицата е в основата на цифровия апарат - от нея зависи колко пиксела съдържа изображението. Ако тя е по-малка, но пък с повече пиксели, има повече “шум” и изображението е по-некачествено. За любителски снимки са достатъчни около четири мегапиксела.
Оптиката е разликата между професионалистите и любителските модели. Най-добрите обективи са с пропускливост на светлината 1:1 (каквото влезе от едната страна, това отива в другата, но те се използват само при професионалните фотоапарати). Пропускливостта на обектива е отбелязана върху него и трябва да е от порядъка на 1:2,8.
Добре е когато избирате вашия фотоапарат да гледате оптичното му увеличение, което варира от 3 до 18 пъти в зависимост от модела. Фотоапаратите с по-голямо оптично увеличени обикновенно имат и оптичен стабилизатор на картината. Той помага да снимате по-лесно на тъмно или в движение. Цифровото увеличение може да има стойности от порядъка на 10 пъти, но пък при него се намалява качеството на картината.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Днес бъдете креативни и смели

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес бъдете креативни и смели, когато изразявате себе