Нова година е празник, за който понякога си позволяваме лукса да вземем хайвер на зърна, а поради лошата година, има активни промоции с примамващи цени, особено в руските магазини. Какво трябва да знаем? Първият ни лайфхак е как да изберем. Основното правило е да препочетете стъклено бурканче, за да можете да видите съдържанието вътре. Ако зрънцата са разкашкани, ако ви се струва прекалено слузест и твърде ярък на цвят, просто не го вземайте - това всъщност са основните противопоказания за качеството му. Обикновено те са характерни за опаковките от 10-13 лв. за червен хайвер, но поради споментатите промоции е възможно попадането на хубав хайвер с много намалена цена в този диапазон от цени. Ама много рядко.
Второто нещо е дозата - само тя е отрова, както казват римляните. Руската пословица "да се яде с лъжици", всъщност е супер нездравословна. Прав е митничарят от култовия филм Бялото слънце на пустинята - от това "писва". А ние добавяме, че и трови.
Хайверът, особено от треска, трябва да се яде в минимални дози, защото съдържа
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
"Долу ръцете от "Патриарха"! Васил ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!
Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл