Гарата

Свързани новини

19.06.2023 13:06

Нащумелият Якопо де Микелис представя роман в София

Видян 1734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„След „Името на розата“ на Умберто Еко „Гарата“ на Якопо де Микелис разбива стереотипите и извършва революция в областта на италианския трилър“, пише „Кориере делa сера“. Българското издание на романа излиза в превод на Юдит Филипова. Художник на корицата е Чавдар Гюзелев. „Гарата“ (Колибри) е ярък кинематографичен роман, умело съчетание от трилър и готика. Действието ни пренася на емблематичната Миланска гара, „мощна като крепост, тържествена като мавзолей, загадъчна като египетска пирамида“. Нейните обитатели са отритнати от цивилизования свят бездомници, наркомани, проститутки, бежанци. Оттук започват да се роят сюжетни линии, в чийто лабиринт авторът нито за миг не губи нишката на Ариадна - плетеница от мрачна реалност и неистово въображение, от минало и настояще.


От влаковете с депортирани евреи по време на Холокоста през един Призрак, кървави жертвоприношения в името на войнствено африканско божество и една зловеща жрица до загадъчно убийство и мистериозно съкровище, скрито в неизбродните подземия на Централната гара. Един безкомпромисен разследващ инспектор с бурно минало на пънк музикант и с безпогрешен нюх на полицай среща млада доброволка в Център за грижи за маргинализирани хора, притежаваща странен „дар“ да прозира в чужди емоционални и мисловни дълбини. Двамата ще стигнат до дъното на подземните тайни, без да подозират за финалния обрат.


Нашумелият италиански писател Якопо де Микелис е роден през 1968 г. в Милано. Завършил е философия, изявява се като преводач от френски език, редактор, преподавател по наратология в Нова академия за изящни изкуства в Милано. През 2022 г. блясва на литературната сцена с впечатляващия си дебютен роман „Гарата“, по размах на перото и повествователна мощ сравняван с „Името на розата“ на Умберто Еко. Авторът пристига в София за официалната премиера на „Гарата“, коятo ще се състои на 23 юни от 19:00 ч. в Casa Libri на ул. „Цар Асен“ 64 в столицата! Водещ на събитието ще бъде Явор Гърдев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог