1200-годишният St. Peter Stiftskulinarium в Залцбург, Австрия, за първи път е документиран в писмо до Карл Велики, известен като бащата на Европа, през 803 г. и съм имал късмета да ям тук два пъти.

Свързани новини

20.03.2023 11:45

Най-старият ресторант в света е документиран за първи път през 803 година

Видян 2212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


St. Peter Stiftskulinarium е известен с това, че е най-старият ресторант в света.

1200-годишният ресторнат в Залцбург, Австрия, за първи път е документиран в писмо до Карл Велики, известен като бащата на Европа, през 803 г..

Не знаех, че St. Peter Stiftskulinarium съществува преди първото ми пътуване до Залцбург и научих за него само от местните жители, от които поисках препоръки за храна, споделя Александра Лакутуре. "Те се възхищаваха от мястото и споделяха очарователната му история. Знаех, че трябва да го преживея за себе си".

Докато Sobrino de Botín в Мадрид държи рекорда за най-стария, непрекъснато работещ ресторант в света, St. Peter Stiftskulinarium всъщност е по-стар.


Sobrino de Botín в Мадрид е най-старият, непрекъснато работещ ресторант в света, но St. Peter Stiftskulinarium всъщност е по-стар. Той просто не държи тази титла, защото е бил принуден да затвори няколко пъти през цялата си история.


Френските войски, например, са получили квартири тук по време на Наполеоновите войни. Въпреки това, St. Peter Stiftskulinarium отваря 922 години преди Sobrino de Botín и следователно се гордее с най-ранната дата на откриване на всеки ресторант в света.


St. Peter Stiftskulinarum се намира в стените на абатството Свети Петър, което е вградено в Mönchsberg, планина в центъра на града.


Абатството е построено през 696 г. , което го прави най-старият манастир в немскоезичния свят. Някои казват, че това е най-старият непрекъснато действащ манастир на север от Алпите.

St. Peter Stiftskulinarium е бил едновременно ресторант и хан по време на създаването си, а кварталът около абатството Свети Петър е най-старият квартал в Залцбург днес.




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително