Без опит в ресторантьорството и без бизнес план, според Скаравела, през първите шест месеца компанията е претърпяла 85% неуспех. "По онова време бях много отстъпчив", казва той. "Затова се хвърлих в работата и не ми пукаше за резултата. В този момент щях да направя всичко. "

Свързани новини

25.02.2023 07:44

Баби от цял свят готвят в нюйоркски ресторант

Видян 2582 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В заведението за хранене Enoteca Maria в Стейтън Айлънд не само менюто е изненада, но и кухнята. Кухнята се ръководи от ротационен състав италиански баби - които имат страст към приготвянето на ястия от сърце. Само през този месец в ресторанта са готвили баби от Азербайджан, Узбекистан, Перу и Япония, а в календара са включени Египет, Хонконг, Шри Ланка и Аржентина в допълнение към обичайната италианска кухня.

Но независимо от това откъде са бабите, всяка вечер се разиграва по един и същи начин. "Хората винаги говорят за своите майки и баби и за начина, по който са готвили", казва собственикът Джоди Скаравела пред Travel + Leisure. "Това ви води по пътя на спомените. "

Това не е изненадващо, тъй като концепцията се ражда от желанието за пресъздаване на спомени. След като губи майка си и баба си, родени в Италия, единственият начин да се справи с мъката си е да пресъздаде неосезаемата магия на италианските дами в кухнята. Така през 2007 г. той открива заведение за хранене в квартал Сейнт Джордж, като го кръщава на майка си Мария.


 Без опит в ресторантьорството и без бизнес план, според Скаравела, през първите шест месеца компанията е претърпяла 85% неуспех. "По онова време бях много отстъпчив", казва той. "Затова се хвърлих в работата и не ми пукаше за резултата. В този момент щях да направя всичко. "

Но се оказва, че е имал нещо предвид. Скаравела не е единственият, който копнее за носталгичното, уютно усещане от готвенето на баба - и хората започват да се стичат в закусвалнята с 30 маси на улица Hyatt 27, която в момента работи три дни в седмицата - в петък от 15:00 ч. , в събота и неделя от 13:00 ч. , като последната възможност е в 19:30 ч. всяка вечер, тъй като бабите трябва да се приберат у дома.


Първоначално започва с баби от различни региони на Италия, но бързо разбира, че това е било грешка. "В този момент разбрах, че не можеш да сложиш две дами от една и съща култура едновременно в кухнята", казва той. "Сигурен съм, че това е така във всяка култура - има конкуренция, проблеми със собствеността и всичко останало. "


Затова той го отваря за света, като приветства възрастни дами от всички култури: "Нормално е да се поставят дами от различни култури, защото те всъщност не знаят какво прави другият", казва Скаравела. "Има интерес и стената се разрушава. " И това е от полза за клиентите, които могат да поръчат еклектична гама от ястия в зависимост от това кой е в кухнята тази вечер.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци