Свързани новини

29.09.2021 09:47

Мукбанк – манията, която доказва, че ядем с очи

Видян 1464 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мукбанк е един от големите хитове в социалните мрежи и най-елементарно може да се определи като Голямото ядене пред камера. Това явление, което изглежда напълно безсмислено, всъщност се превръща в глобален феномен.


Защо хората обичат да гледат нещо толкова глупаво и самоцелно на пръв поглед и видеата с мукбанк събират милиони гледания?


Според международните научни изследвания мозъкът ни обича гледката на обилни порции с перфектен „търговски вид” и всъщност това го интересува много повече от вкуса и мириса, които лесно се имитират.


Както сигурно и сами сме отбелязвали на база житейските си наблюдения: всички обичаме да „ядем” с очи. И колкото повече, толкова повече. Често избираме нещо за хранене, защото изглежда голямо и красиво. А, когато видим някой друг да го яде, в практически 100% от случаите и ние изведнъж се чувстваме гладни, даже неотдавна да сме хапнали.


Този фокус се използва и от хотелиерите. Привидното изобилие на ол-инклузива всъщност им спестява пари – по наука до 75% от разходите за зареждане. Защото огромното количество храна води до избора на повече видове от нея в по-малки количества и объркване на визуалното впечатление с вкусовото, което им позволява да маскират остатъците нереализирана продукция от хипермаркетите, които реално претворяват в уж представителните си гозби. Ако сервираха отделни порции, бихме били много по-придирчиви, а те биха имали много по-високи разходи.


Лайфхакът на деня е, че големите и свръхголемите храни рядко са вкусни. Опитвалите най-високия бургер в света, който се прави в Берлин и е висок над 60 см при цена от 200 евро – нали е планетарен рекордьор, не го намират за особено вкусен. Същото се твърди за най-голямата целувка, или както е по-тренди да се казва „макарон” в света – 120 кг, изработена в страната, която уж е на шоколада – Швейцария. За онези, които твърдят, че не е много вкусна  пицата 2х2 м, която правят в един специализиран ресторант в ЕлЕй, собствениците казват, че може и така да е, обаче „сближава хората”, които я споделят, а те не са малко наистина за една подобна свръх порция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.09.2021 11:41

    Всеки гледа по различен начин на манджата. За мен храната е гориво за двигателя - колкото по-качествена е, толкова по-добре функционира метаболизмът ни. Никой не си препълва резервоара на колата нали? На същите килограми съм както бях на 20 защото никога не презареждам повече отколкото мога да изгоря.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева