Знаменитостите са свикнали да водят живот, изпълнен с луксозни вещи, които обикновеният човек не може да си позволи.

Свързани новини

17.02.2024 08:01

Кой има най-скъп частен самолет: Топ 25

Видян 11994 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Знаменитостите са свикнали да водят живот, изпълнен с луксозни вещи, които обикновеният човек не може да си позволи. От обширни имения до автомобили от най-висок клас - да си богат никога не е изглеждало толкова добре. Докато шофирането на луксозна кола е едно нещо, всяка звезда знае, че наистина е успяла, когато си купи частен самолет.

Тези самолети за милиони долари не са просто средство за постигане на целта, а инвестиция, която позволява на световния елит да стигне от точка А до точка Б.

Най-големите имена в бизнеса не плащат само за самолетите. Те напълно оборудват интериора, така че да разполагат с всичко необходимо - от плазмени телевизори до цели конферентни зали. Някои звезди може да предпочитат да наемат самолет, вместо да го купят, но те все още достигат висоти, за които повечето от нас не могат дори да мечтаят.

1. Джим Кери

Модел: Gulfstream V
Цена: 59 милиона долара*
Нетна стойност: 135 милиона долара*

Когато става въпрос за успешен актьор, Джим Кери има печелившата формула. Той неведнъж е доказвал, че е способен да ни разтърси с комедийния си талант, като в същото време има достатъчно поле за изява в драми като "Вечното слънце на неопетнения ум".

2. Джеки Чан

Модел: Embraer Legacy 650
Цена: 20 милиона долара*
Нетна стойност: 400 милиона долара*

Джеки Чан е направил кариера, като се движи бързо, така че е логично да е посланик на производител на самолети. Като говорител на бразилската компания Embraer Чан получава една-две привилегии - например собствен частен самолет.

3. Джими Бъфет

Модел: HU-16 Albatross "Hemisphere Dancer"
Цена: 300 000 USD*
Нетно богатство: 450 милиона долара

Джими Бъфет има късмета да разполага не с един, а с няколко самолета, но любимият му е Grumman HU-16 Albatross от 1954 г., наречен "Hemisphere Dancer". Въпреки че не е точно реактивен самолет, малкият самолет е използван от Джими в продължение на няколко години, преди в крайна сметка да излезе в пенсия през 2003 г.

4. Селин Дион

Модел: Bombardier BD 700 Global Express
Цена: 42 милиона долара*
Нетна стойност: 601 милиона долара*

За никого не е тайна, че Селин Дион харесва хубавите неща в живота. Талантливата певица е истинска дива, така че никога няма да я хванете да пътува с автобус. Селин пътува самостоятелно в самолет Bombardier BD 700 Global Express - но не се притеснявайте, има достатъчно място за нейния антураж.

5. Playboy

Модел: Голямо зайче
Цена: 12 милиона долара*
Нетна стойност: 500 милиона долара* (оценка)

Ако сте следили новинарските заглавия на Playboy напоследък, знаете, че медийната компания наскоро пресъздаде известния си джет "Голямото зайче". Имението на Хю Хефнър продаде стария "Big Bunny" на семейство Слейтър и те пресъздадоха черно-белия самолет на Playboy, използвайки за модел бившия самолет DC 9-30.

6. Том Круз

Модел: Gulfstream IV
Цена: 36 милиона долара*
Нетно богатство: 428 милиона долара*

Том Круз е един от най-големите актьори в света - и обича своите джаджи. Като се има предвид нетното му състояние от 428 млн. долара, едва ли е изненадващо, че Том си е взел самолет за 36 млн. долара, за да се придвижва от един блокбъстър до друг.

7. Марк Кюбан

Модел: Боинг 767-277
Цена: 144 милиона долара*
Нетно състояние: 4,2 милиарда долара*

Когато става въпрос за бизнес, Марк Кюбан не се забърква. Както всеки предприемач, той е имал големи загуби, но и огромни печалби. Благодарение на успехите си в бранша Кюбан притежава зашеметяващите 4,2 млрд. долара.

8. Кайли Дженър

Модел: Bombardier Global 7500
Цена: 72 милиона долара*
Нетна стойност: 900 милиона долара*

На 23 години повечето от нас се опитват да оцелеят в света след колежа и да изкарат достатъчно пари, за да се задържат на повърхността. Кайли Дженър, от друга страна, небрежно хвърля 73 млн. долара за Bombardier Global 7500, сякаш това не е голяма работа.

9. Дуейн "Скалата" Джонсън

Модел: Gulfstream G650
Цена: 65 милиона долара*
Нетно богатство: 240 милиона долара*

Дуейн "Скалата" Джонсън има живот, за който повечето от нас могат само да мечтаят, но той не винаги е бил такъв. След края на футболната си кариера Джонсън има само 7 долара на името си. Сега, след успешна кариера в борбата и роли в многобройни блокбъстъри, Скалата притежава над 240 милиона долара.

10. Флойд Мейуедър

Модел: Gulfstream 650
Цена: 60 милиона долара*
Нетна стойност: 379 милиона долара*

Да притежаваш частен самолет е едно, но да го брандираш е нещо съвсем друго. Суперзвездата на бокса Флойд Мейуедър пръсна 60 милиона долара за Gulfstream 650, наричайки го Air Mayweather. С огромни подплатени седалки, тапицирани с най-фина кожа, има достатъчно място за целия екип на Мейуедър.

11. Уорън Бъфет

Модел: Bombardier Challenger
Цена: 26 милиона долара*
Нетно състояние: 84 милиарда долара*

Частните самолети не се ползват само от знаменитости, които искат да ги публикуват в Instagram. Бизнесмените милиардери също обичат да се наслаждават на трофеите на своя труд, включително Уорън Бъфет. Човек в положението на Бъфет трябва да може да пътува при нужда, така че притежаването на Bombardier Challenger за 26 млн. долара е по-скоро необходимост, отколкото лукс.

12. Кристиано Роналдо

Модел: Gulfstream 650
Цена: 60 милиона долара*
Нетно богатство: 375 милиона долара

Кристиано Роналдо е обявен за един от най-великите футболисти на всички времена, но той е също толкова известен и с живота си извън терена. Роналдо обича скъпите коли, обширните имения и дизайнерските дрехи. Обича и частни самолети.

13. Тейлър Суифт

Модел: Dassault-Breguet Mystere Falcon 900
Цена: 40 милиона долара*
Нетно богатство: 266 милиона долара*

Тейлър Суифт може и да е навлязла в прекрасния свят едва през 2009 г., но по-малко от три години след началото на кариерата си тя успя да си купи самолет за 40 млн. долара. Суифт направи разточителната покупка през 2011 г., като дори го персонализира с щастливия си номер 13.

14. Джон Траволта

Модел: Боинг 707-138
Цена: 36 милиона долара*
Нетна стойност: 250 милиона долара*

Кариерата на Джон Траволта може и да е позатихнала през последните няколко години, но той все още е ценен холивудски актьор благодарение на хитове като "Мазнини" и "Треска в събота вечер". Но актьорството не е единствената страст на Траволта. Джон е лицензиран пилот, така че докато пътува със своя Боинг 707-138 на стойност 36 милиона долара, обича и сам да го управлява.

15. Мик Мил

Модел: Непознат
Разходи: Непознат
Нетно състояние: 20 милиона долара*

Мийк Мил не притежава собствен частен самолет, но често наема такъв, за да се придвижва от концерт на концерт. Рапърът обаче има впечатляваща колекция от автомобили, която включва Rolls Royce Ghost, Mercedes-Maybach S-Class, Bentley Mulsanne и Bentley Flying Spur.

16. Дейвид и Виктория Бекъм

Модел: Bombardier Challenger 350
Цена: 18 милиона долара*
Нетно състояние: 1 милиард долара*

Толкова много двойки знаменитости не успяват да се справят, но Дейвид и Виктория Бекъм доказаха, че и двамата са за дълго. Виктория е успешна поп звезда, превърнала се в моден дизайнер, а Дейвид е истинска футболна легенда. Общата им нетна стойност възлиза на около 1 милиард долара.

17. Брад Пит

Модел: Supermarine Spitfire
Цена: 4 милиона долара*
Нетно състояние: 300 милиона долара*

Като един от най-известните актьори в света, Брад Пит е имал доста частни самолети. Но когато се наложи да си купи собствен, той реши, че кожените седалки и многото тоалетни не са за него. Вместо това той закупи Supermarine Spitfire от Втората световна война за 4 млн. долара.

18. Тайгър Уудс

Модел: Gulfstream G550
Цена: 50 милиона долара*
Нетно състояние: 800 милиона долара*

Никой не познава голфа така, както Тайгър Уудс, но не му е чужд и Gulfstream. Уудс има много натоварен график, като редовно пътува със самолет до различни състезания по света. За да е сигурен, че е добре отпочинал и навреме, професионалният спортист инвестира в Gulfstream G550 на стойност 50 млн. долара.

19. Кирсти Али

Модел: Неизвестен
Разходи: Непознат
Нетно богатство: 40 милиона долара*

Имаше време, когато Кирсти Али беше гореща звезда в Холивуд след успешния си престой в "Наздраве" и филми като "Виж кой говори". През последните години Али не е толкова активна, но не се заблуждавайте - тя все още води луксозен живот.

20. Майкъл Джордан

Модел: Gulfstream G550
Цена: 61 млн. долара*
Нетно богатство: 1,6 милиарда долара*

Майкъл Джордан може да е една от най-големите баскетболни звезди в света, но когато става въпрос за пътуване, той не си играе. Милиардерът спортист, превърнал се в бизнесмен, пръска 61 млн. долара за собствения си Gulfstream G550, като първоначално го декорира в синьо и бяло, за да съответства на университета на Северна Каролина.

21. Анджелина Джоли

Модел: Cirrus SR22
Цена: 600 000 USD*
Нетно богатство: 100 милиона долара*

Анджелина Джоли е не само суперзвезда, но и майка на шест деца. Можете ли да си представите как се опитвате да се качите на редовен полет, докато държите под око толкова голямо потомство? В случая на Анджелина е много по-лесно да извади 600 000 долара и да си купи Cirrus SR22.

22. Джей-Зи и Бионсе

Модел: Bombardier Challenger 850 Learjet
Цена: 40 милиона долара*
Нетно богатство: 1,4 милиарда долара*

Джей-Зи и Бионсе на практика са кралски особи, така че пътуването със стил е от съществено значение. С обща нетна стойност от над 1,4 млрд. долара, Бий и Джей решиха да изберат Bombardier Challenger 850 Learjet. Самолетът е не само бърз, но и голям.

23. Камила Паркър Боулс

Модел: Различни
Разходи: .
Нетно състояние: 5 милиона долара*

Камила Паркър-Боулс и съпругът ѝ, принц Чарлз, не могат да се качат на борда на полет на British Airways със слънчеви очила и шапка и да се надяват, че няма да бъдат забелязани. В резултат на това често им се налага да пътуват с частни самолети за официалните си ангажименти, но това си има цена.

24. Люис Хамилтън

Модел: Bombardier Challenger 605
Цена: 30 милиона долара*
Нетно състояние: 285 милиона долара*

Състезателният шампион Люис Хамилтън е много богат човек, който е само на 35 години, но това се случва, когато спечелиш толкова много трофеи, колкото той. Преди няколко години Хамилтън притежаваше светкавично Bombardier Challenger 605 в червен цвят на стойност 30 млн. долара.

25. Джъстин Бийбър

Модел: Gulfstream IV
Цена: 60 милиона долара*
Нетна стойност: 285 милиона долара*

Когато Джъстин Бийбър се появява за първи път на сцената, около него се вдига шум, който наподобява Бийтълмания. И до ден днешен феновете му са едни от най-притеснителните в света, така че търговският полет не е опция. Джъстин е летял с много частни самолети, но се твърди, че притежава Gulfstream IV.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите