Свързани новини

18.03.2021 09:50

Кое как се мие и на колко градуса се готви и се замразява: Какво да правим с времето в карантина

Видян 2745 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

4,5 млрд. души на планетата, а значи и милиони българи, имат паразити в храносмилателните си системи, като основната причина е недоброто миене на храната. Ето и няколко безценни лайфхака. Заради събирането на зеленчуците от земята, вече сме ви съветвали - за да елиминирате ехинакоките, мийте с продължително накисване в топла вода и ще си отидат много паразити. В страните от Близкия Изток - сега много се рекламират екскурзии до Египет и Тунис, избягвайте изобщо да ядете зеленчуци. Там не ги мият старателно и могат да ви причинят ужасни вируси - гарантираме от собствен лакомнишки за салата опит.
Яйцата също можете да накисвате, ала не пречи да се  мият на течаща вода, достатъчно съвестно, като по температура е добре да бъде от топла към гореща.
Вече сме казвали, че поради безжалостната обработка с антибиотици и всякакви други инжекции, пилешкото трябва да се мие и да се накисва. А какво правим със свинското? Не се мие само замразеното меко, тъй като при него риск няма. Не се притеснявайте, освен че убива микроорганизмите, замразяването запазва полезните вещества, така че са легенди приказките, че не е същото. Това се отнася и за рибата. При незамразеното свинско хубавото измиване е просто задължително, защото по повърхността му често остават невидими без микроскоп бактерии и паразити. Затова учените казват, че суровото месо е лотария за заразяване. И при най-щателно миене може да остане вредител и да ни тръшне с отравяне.
При печене и пържене или при замразяване изследванията показват следните температури, при които пукат и най-упоритите паразити:
70 градуса гарантират безопасно пържено и печено телешко и свинско месо, като студът, при който са съвършено чисти са съответно -12 и -10 градуса с 10 дни трайност
60 градуса са златният стандарт за печене и пържене на риба, но за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог