17.03.2011 14:06

Канкун е най-зловонният град в света

Видян 1890 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-смърдящият град в света е крайбрежният мексикански курорт Канкун, съобщи Skyscanner. Вонящото място е популярено със своите плажове и вечерни забави, но миризмата на местната канализация може да провали всяка една почивка. 600-хилядния Канкун е остров, отворен от едната страна и образува лагуна. Като изключим неприятната миризма, той е най-големият и най-красивият курорт в страната. 

На второ място се нарежда градът на Вивалди - Венеция, чиито символ е крилатия лъв. „Това е великолепен град с „мръсна“ репутация“, пише The Australian. Работата е в това, че отпадните води на италианския град се изхвърлят директно в многобройните канали, затова жителите и гостите му през лятото са принудени да търпят непоносима смрад. 

Третото място е отредено на новозеландския град Роторуа, известен с геотермалните си извори, гейзери, езера с бълбукаща кал и земни пукнатини, от които излиза пара. От всичко това се носи миризма на развалени яйца. 

В британското село Сент Хелен Оуклънд жителите постоянно са със затворени прозорци заради ферма за лук.

Списъкът на вонящите места завършва с френския град Кот д´Ор, чието име значи „Брегът на злото“. Той е родно място на едно от най-миришещите сирена. Бургундският епуас не може да се превозва дори с обществен транспорт, толкова е силен ароматът му.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.