Силиконовите форми, които правят храната интересна на вид, са голям кулинарен хит. Само че е важно да се знае как от приятел, да не се превръщат във враг на храната и човека. На това сме посветили днешния ни лайфхак.
Първо е важно да не избирате евтини китайски силиконови форми. Те са направени от неподходящ за храни силикон и пускат отрови дори при 170 градуса температура в печката.
Според немско изследване евтините форми отделят повишени количества метилсилоксони, което води до повишен риск от развиване на рак и от намаляване на плодовитостта.
Добрите силиконови форми не залепват, не прилепват, което показва качество. Преди да ги напълните, добре е да ги пробвате на разтягане и да погледнете внимателно цвета им - не бива да се променя.
Преди вкарването и след изкарването от фурната формите трябва грижливо да се накисват и да се мият с топла, не чак гореща вода.
При готвене не вдигайте температурата над 220 градуса, защото над нея и най-качествените, и най-скъпите, вече стават отровни и канцерогенни. Погрижете се силиконовите форми да нямат контакт със скарата вътре във фурната.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Съд в Санкт Петербург постанови ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу
Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.