Свързани новини

29.05.2014 13:45

Хей - хей, хора, чува ли някой...

Видян 1729 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хей - хей, хора, чува ли някой... Така пееше певицата Тони. Хей, чуваме ли, виждаме ли какво се случва в една европейска, та и славянска държава, където на всичко отгоре живеят четвърт милион българи?! В Украйна, на която дадохме вярата, буквите и езика.


Стрелят по детски градини, училища, болници, университети в градове, от които хлапетата и младите хора не са евакуирани. При това обстрелват съвършено съзнателно. И с радост докладват за пораженията. На никого ли това не прави впечатление!


Една държавна армия с помощта на неофашисти, на частни войски на олигарси и на американски наемници воюва срещу собствения си народ. Същите тези отвличат журналисти, държат ги в чували и ями, измъчват ги, само защото са показали как от хеликоптери на ООН се стреля по мирните хора в една страна, която искала, разбирате ли, да се присъединява към Европейския съюз.


И най-страшното и най-отвратително демонстрираното: умишлено изгарят като живи факли хора, включително българи...


Изобщо не ми се ще да споменавам наглостта, че след като даваме (като България и ЕС) огромни суми пари на Киев с изрични уговорки, той не си плаща сметката за газ и като рекетьор да поставя Европа, а с това и нас като най-зависими енергийно, в екстремна ситуация.


Къде отиват парите ли? Ами явно за избиване на хора.


Излишно е да се коментира как една антиолигархична революция завърши с избирането на олигарх за президент и назначаването на още няколко за областни управители. Това са подробности от пейзажа, когато убиват и раняват десетки хора всеки ден. Вместо да говорят с тях и да ги чуят.


Напомням, че точно преди седмица американският и британският посланик, не ги е срам, ни намекнаха, че е добре да наблюдаваме какво преживява украинският народ. Не дай, Боже, такава съдба!


Хей - хей, хора, чува ли някой...


Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.