Свързани новини

27.05.2014 14:27

Киевската армия стреля от вертолети на ООН по мирни хора

Видян 1415 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Без никакви обяснения и спорове Украйна трябва да плати на Газпром 2 милиарда евро до четвъртък ”, заяви след 5-часовите преговори между ЕС, Русия и Киев еврокомисарят по енергетика Йотингер. Другите 700 млн. трябва да бъдат по сметките на Кремъл до 3 юни. Иначе Русия ще врътне кранчето на цяла Европа, което означава в София и другите български градове да спре топлата вода, както и много наши предприятия с десетки хиляди работници да блокират. Киевският и.д.енергиен министър Продан се издърви и каза, че в сряда вечер Еввропа ще разбере дали сметката на наглеците е платена (припомняме, че става въпрос за дължими суми с отстъпка от 30% от договора, подписан през 2010 г. от Тимошенко като премиер и сегашния и тогавашен министър, който е неин човек).


В същото време вертолет на ООН бе използван за стрелба от него по цивилни граждани в Донецк, от което има невинна жертва и ранени мирни и въоръжени федералисти.

35 ранени ранени опълченци от Донбас бяха убити при стрелба по камион, превозващ ги към болницата. Атаката е била от частната армия на олигарха Коломойски, от т.нар. Национална гвардия от профашистки формирования, както и от американските наемници, против всички правила на Червения кръст.

Обявеният за избран нов президент Порошенко се изказа за усилване на т.нар. антитерористична операция и обяви бъдещо посещение в Донецк и Луганск. Местните хора в отговор му обещаха по-специално посрещане, отколкото имаше за него в Крим преди референдума, където го замеряха с яйца и брашно, та и с други продукти, използвани в сладкарството, което му е бизнес.
Порошенко и избраният за кмет на Киев по сделка с него Кличко обявиха, че ще изчистят и Майдана в своята столица, при това го направиха на руски език, на който водиха цялата си пресконференция. Десният сектор обаче каза, че окупацията на площада ще продължи, докато не се решат проблемите на Украйна, сред които липсата на работа и хиперинфлацията, която революцията доведе с обезценката на гривната 40% за 4 месеца.

В същото време екипът на новия президент вече подготвя предсрочни парламентарни избори, защото в Радата водещи са партията на Тимошенко и фашистите. Освен това след връщането на старата конституция преди 4 месеца, държавата отново е парламентарна, което не устройва олигарха. Той познава опита от войната на Тимошенко като премиер и държател на парламента с президента от онова време Юшченко, на когото бе близък приятел и съратник, докато му беше изгодно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог