Свързани новини

07.06.2021 10:12

Главоболието от сладолед стряска от 15 до 30% от хората, как минава?

Видян 1492 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурно имате приятели, които казват, че не обичат сладолед. Всъщност, такива хора няма. Но има известно количество граждани – според световните научни изследвания това са от 15 до 30 на сто от населението в отделните държави, което страда от един проблем. И често не си го признава. А днес сме посветили лайфхака си именно на него.


Става въпрос за главоболие от сладолед. Когато го поставим на езика и в устата си, дори да е съвсем малко количество, той сваля телесната ни температура от нормалната: от 36 до 37 градуса. И то немалко – до 30 по Целзий. При повечето хора това стимулира рецепторите ни за хлад и оттам ни доставя удоволствие. Спазъмът обаче удря в главата всеки трети или най-малко всеки шести. Получава се заради страничен нерв с оковчания по целия череп, който е твърде чувствителен при някои. Както при други „изнервя” зъбите.


Кога и как минава тази болка?


В момента, в който престанете да ядете сладоледа. Или всяка друга престудена храна.


Какви лайфхакове ще дадем за онези, които са пристрастени към сладоледа или нямат зависимост към него, но за тях е символ на лятото и особено на трудното му начало, в което живеем в момента?


Единият е да изчакате сладоледът да започне да се топи. През лятото това става достатъчно бързо поради влиянието на въшната температура, така че няма да има проблеми с търпението – нещата си идват естествено. За тази цел по-добре е, както правят всички хора с грижа за фигурата, да си вземате сладолед не във фунийка, а в кофичка. Така няма да се изцапате, нито ще ви бъде некомфортно да изчакате началото на „стопяването на ледовете”.


Другият лайфхак е „да се върнем години назад”. Помните ли колко популярно беше в нашето детство/младост айс – кафето. Ободряващата напитка започва да топи сладоледа в момента, в който се докосне до него, т.е. вече е започнал процесът, когато ни го поднесат. Поради характера си, кафето не просто не пречи, а подчертава вкуса на сладоледа. Пробвайте! 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв