Синът на православния свещеник отец Константин Дъновски - Петър заминава за САЩ  през 1888 г. се записва в книгата на новопостъпилите студенти в Семинарията “Дрю”, а две години по-късно получава удостоверение, че е редовен, съвестен и добър студент

Свързани новини

07.11.2022 10:19

Ето го US-университета на Дънов

Видян 1200 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Днес в ранната утрин на неделния ден излязох и реших да забързам ход към едно специално място - Универистетът Drew в Madison, NJ.


Този Храм на Знанието е интересен освен със своята дълга история, традиции и дух, но и с факта, че в него е учил Петър Дънов.


Основан през 1865 г. като Духовна семинария, Унивеситетът се е разрастнал и утвърдил като водещо и престижно учебно заведение във всички сфери на човешкото познание. Трябва да призная, че изпитах невероятно спокойствие и блаженство вървейки сред алеите му и малките красиви къщички, пръснати наоколо му, които всъщност са отделните деканати (департаменти) на това изключително висше училище!


Девизът на Университета са евангелските слова: "Freely ye have received, freely give." (from Matthew 10:8 KJV) “Даром получихте, даром давайте” (Матей 10:8).


Синът на православния свещеник отец Константин Дъновски - Петър заминава за САЩ  през 1888 г. се записва в книгата на новопостъпилите студенти в Семинарията “Дрю”, а две години по-късно получава удостоверение, че е редовен, съвестен и добър студент. Завършва през 1892 г. и постъпва в Бостънския университет. Във факултетния протокол е записано: „В отговор на запитване за брат Дънов беше гласувано, че д-р Стийл трябва да организира за него изпит по старогръцки, който е бил държан от неговия курс в „Дрю".


Научната теза, която Петър Дънов защитава - „Миграция и християнизиране на германските племена". Учебният план включвал старогръцки, староеврейски, антропология, църковна история, теология, практическа теология, канон и критики, наука за спасението и омилетика", разказва и показва от мястото на събитието проф. Ивайло Шалафов - човекът, който възстанови в по-добър от оригиналния му вид двореца - музей Врана, истинският дом на българското царско семейство.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева