Роман

Свързани новини

19.09.2023 10:39

Две нощи в Лисабон ни води в португалската столица

Видян 843 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пригответе се за трилър от най-добрите в жанра – според оценката на самия Джон Гришам. Бестселърът „Две нощи в Лисабон“ от Крис Павоун , препоръчван и от Лий Чайлд и Стивън Кинг, лети в толкова напрегнат ритъм, че сърцето не спира да препуска дълго след последната страница. Романът излиза на български на 18 септември с логото на „Кръг“ в превода на Владимир Германов и с корица от Биляна Славкова ( Kontur Creative ).


Ариел Прайс сякаш тъкмо е подредила живота си… Но когато придружава новия си съпруг Джон в негово бизнес пътуване до Лисабон, той изчезва без следа. Жената се буди сутринта и леглото до нея е празно. Без бележка, без обаждане. Нещо не е наред. Ариел се опитва да потърси помощ от персонала на хотела, от местната полиция, от американското посолство – но сякаш никой не иска да приеме проблема ѝ насериозно.


Та тя е просто една объркана чужденка, която не е виждала новия си съпруг едва от няколко часа.  Насреща ѝ вместо отговори какво се е случило с половинката ѝ изскачат все повече въпроси : Какво точно прави Джон в Лисабон ? Защо я е взел на бизнес пътуването си ? Кой би искал да го нарани ? И защо тя всъщност знае толкова малко за новия си – доста по - млад от нея – съпруг ?  Часовникът тиктака с бясно темпо , Ариел Прайс е уплашена и отчаяна. Като че ли всеки следващ неин ход я запраща в нова задънена улица. Времето изтича, а помощ може да получи само от човек, когото отдавна е погребала в миналото ѝ ... Такъв , когото никога не би потърсила сама .  В историята се намесват полиция, чуждестранни разузнавания, политически интриги и емоционални лични истории, тайни и лъжи . А скоростният екшън, изпълнен с неочаквани обрати, се развива в бесния ритъм на португалската столица, на фона на някои от най-красивите лисабонски забележителности. 


Още с излизането си „Две нощи в Лисабон“ моментално оглави класациите по продажби на „Ню Йорк Таймс“. А писателят Джон Гришам каза за книгата: „Предизвиквам всеки да прочете първите двайсет страници от този стихиен роман, а после да го остави настрана за пет минути. Висш пилотаж в жанра на трилъра.“  Американецът Крис Павоун (р. 1968) е признат майстор на трилъри. Още първият му роман „Чужденците“ се превръща в международен бестселър и му носи световна слава. Всяка следваща книга на Павоун неизменно оглавява читателските класации, а последната му, „Две нощи в Лисабон“, печели ласкави отзиви и от имена като Стивън Кинг, Джон Гришам и Лий Чайлд.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог