Биографичен роман

Свързани новини

08.09.2023 15:57

Четем роман за живота на Астрид Линдгрен

Видян 825 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Астрид Линдгрен е най-прочутата детска писателка в света, „майка“ на най-емблематичните персонажи, белязали детството на поколения деца. Ала малко от нас знаят за истинската история на шведката – изпълнена с много трудности, самота и любов.


Сега тази история намери място в любимата Колекция „Музи“ на издателство Емас. Романът на Зузане Лидер е прочувствен и вдъхновяващ и ни дава възможност да преминем през радостите и тревогите заедно с Астрид Линдгрен, която днес наричаме кралицата на детската литература.


Годината е 1943-та. В Европа бушува най-жестоката война, но в Швеция цари мир и спокойствие.


Астрид, 36-годишната съпруга на Стуре Линдгрен, шефа на стокхолмското бюро на Кралския автомобилен клуб, решава да събере историите, с които е забавлявала собствените си пораснали деца, и да ги предложи на някое издателство. Поощрява я цялото ѝ семейство. Първите опити не са обнадеждаващи, но Астрид не се отказва. И успехът идва – книгата „Брит-Мари разкрива сърцето си“ спечелва втора награда в младото издателство „Рабен и Шьорен“.


И през зимата на 1944 г. излиза от печат. А в това време вече е на път към читателите и втората книга – „Пипи Дългото чорапче“ – книгата, която ще превърне никому неизвестната шведска домакиня в Астрид Линдгрен, незалязващата световна звезда на детската литература.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец